Maailma noorim riik, alles 2011. aastal iseseisvaks saanud Lõuna-Sudaan kogus MM-il kolm võitu. Täna alistati 17.-32. koha mängudes Angola tulemusega 101:78.

Lõuna-Sudaani vedas taaskord kodustatud ameeriklane Carlik Jones, kelle arvele jäi 26 punkti, 7 lauapalli ja 15 korvisöötu. 18 punkti viskas Marial Shayok, 17 punkti Nuni Omot ning 15 punkti, 10 lauapalli ja 6 blokki kogus Wenyen Gabriel.

„Keegi ei uskunud või ei unistanud, et selline asi juhtuda võiks,“ vahendas 17 punkti visanud Omoti sõnu portaal Eurohoops. „Nüüd on meil võimalik oma lipuga olümpiale minna. See on unistuse täitumine ja ma ei suuda tiimikaaslasi, fänne ja kõiki, kes meid on toetanud, piisavalt tänada. See on üks paremaid spordilugusid, mis on maailmas pika aja jooksul juhtunud.“

Lõuna-Sudaani peatreener on endine NBA pallur Royal Ivey, abitreenerina aitas teda MM-il kuulus Luol Deng, kes on ühtlasi sealse korvpalliliidu president.

Aasia riikidest MM-il edukaimaks osutunud Jaapan kogus samuti kolm võitu. Täna oldi Okinawas kodupubliku toetuse abil tulemusega 80:71 üle Roheneemesaartest. Jaapani kodustatud ameeriklane Josh Hawkinson viskas 29 punkti, Keisei Tominaga suutis vaid 18 minuti jooksul koguda 22 punkti. Roheneemesaarte parim korvpallur Walter Tavares sai kirja 11 punkti, 13 lauapalli ja 3 blokki.

Okeaaniast oli MM-i kaudu Pariisi olümpiakoha juba varem kindlustanud Austraalia. Nii Ameerikast kui ka Euroopast pääsevad MM-i tulemuste põhjal olümpiale kaks tiimi. Kindlasti mängib olümpial ka korraldaja Prantsusmaa.

MM-i teise ringi kohtumised lõppevad homme, siis saavad selgeks kõik veerandfinalistid. Praeguseks on kaheksa parema seas koha kindlustanud USA, Leedu, Sloveenia ja Saksamaa.