Eesti pikim, 1300-meetrine kardirada võtab enda alla kuus hektarit, millest 4,5 hektarit läheb haljastuse arvele ja ülejäänud 1,5 hektarit on asfaldirada ise. Asfaltkatte sai rada 2021. aasta septembris, 2022. aasta kulus kurvikivide valmistamisele ja paigaldamisele, lisaks käisid pidevalt mullatööd. Vahetult septembrikuiste võistluste eel varustati rada vajalike betoonpiiretega ning elektriga.

Rajal on märkimisväärne kõrgustevahe (ca 5 m), ühtlasi leidub erinevaid kaldkurve, sh negatiivne pimekurv või suure positiivse kaldega sulguv viraaž. Rada on projekteeritud moel, et seda annaks kasutada mitmes versioonis, kuid kartidele on kõige sobilikum põhikonfiguratsioon pikkusega 1364 m.

Septembris toimuvad LaitseRallyPargi rajal kõik Eesti hooaja kolm viimast võistlust. Laupäeval on kavas kardispordi Eesti meistrivõistluste viies etapp, kus Rotaxi arvestuses kroonitakse Eesti meistrid ja selguvad 2. detsembril Bahreinis toimuvale Rotaxi Grand Finalsile pääsevad sõitjad. Pühapäeval 3. septembril jätkub võistlusnädalavahetus CIK-FIA Eesti meistrivõistluste kuuenda etapiga. Hooaja viimane võistlus, mis kuulub ka Baltic Cupi arvestusse toimub Laitses 22. septembril.

Võistlust on võimalik jälgida kohapeal ja ka otseülekandes EAL Youtube´i kanali vahendusel. Laupäeval algab ülekanne kell 9.15 ja pühapäeval kell 10.30.