Vlassov, kes tuli eelmisel hooajal meeskondlikult Eesti meistriks, osales 24.–27. augustil Kaliningradi oblastis Svetlogorskis toimunud võistlusel Medexpert ning tegi seda Eesti lipu all.

Vastav informatsioon jõudis ECLi peasekretärile Liisa Turmannile 25. augusti õhtul.

Alaliidu teatel oli Vlassov end võistkonnavõistlusele registreerinud kui Eesti esindaja, kes mängib koos Valgevene sportlastega. Videomaterjalist selgus, et ta kandis võistluse ajal Eesti esindusvõistkonna särki.

Alaliidu juhatus arutas juhtumit 29. augustil peetud erakorralisel koosolekul ning otsustas Vlassovile määrata võistluskeelu kuni hooaja 2023/24 lõpuni. Lisaks ei või sportlane karistuse kohaselt osaleda alaliidu poolt korraldatavatel treeningprogrammidel.

„Palusime eelnevalt sellele koosolekule ka kirjalikku selgitust nii Vlassovilt kui ka meeste meeskonnalt. Vlassovi selgitustest jäi pigem kumama see, et mitte midagi „valesti“ tehtud ei ole,“ seisab ECLi juhatuse koosoleku protokollis.

Vlassovi võistkond polnud tema Venemaal võistlemisest teadlik. Neile teadaolevalt viibis sportlane Venemaal ravi eesmärgil.

Vlassovit oldi juba varem Eesti alaliidu poolt hoiatatud, kuna ta levitas sõja algusfaasis sotsiaalmeedias agressorriigi propagandat.

Kuna Vlassov tuli sel talvel Eduard Veltsmani meeskonnas Eesti meistriks, teenis ta võimaluse esindada Eestit selle hooaja Euroopa meistrivõistlustel. Kuna Vlassovile määrati võistluskeeld, tuleb Veltsmani võistkonnal leida talle asendaja.

Curlinguliidu juhatuse esimees Harri Lill ütles Delfile, et juhatuse otsus Vlassovi karistamise osas oli üksmeelne.

„Jah, otsus oli üksmeelne. Protokollis on küll kaks inimest märgitud erapooletuna, kuid kuna nad on tema võistkonnakaaslased, siis nad ei saanud hääletada,“ sõnas Lill.

Vlassovilt ei ole alaliit mingit tagasisidet veel saanud. „Ta ei ole seda [otsust] kuidagi kommenteerinud. Juhatuse poolt saatsime algul selle otsuse. Ja hiljem ka juhatuse koosoleku protokolli, aga mingit vastust me hetkeseisuga saanud ei ole,“ tõdes Lill.

Eduard Veltsmani meeskond otsib nüüd Vlassovi asemele uue liikme ja saab EMil ikkagi võistelda.

„Võistkonnas oli algul viis liiget, tegelikult piisab ka neljast, üks on varumängija. Aga täna üritame juhatuse ja peatreeneri koostöös leida parima lahenduse, et kes sinna võistkonda kuuluda võiks,“ lisas Lill.

Jaga
Kommentaarid