Eesti parimad võimalused valitsevalt maailmameistrilt geim ära napsata oli teises vaatuses, kus eestlased juhtisid veel 18:17. Seejärel tuli itaallastel aga paar õnnestumist sisse ning geim kuulus võõrustajatele lõpuks 25:22. Esimese geimi kaotas eesti 17:25, kolmandas jäi skooriks 19:15.

„Kui Eesti suudab pooleteise geimiga pingile mängida maailma parima või ühe parima võrkpalluri nii, et ta enam platsile ei saagi, on see kiitus meile,“ viitas koondise peatreener Alar Rikberg Delfile antud intervjuus nurgaründajale Alessandro Michielettole, kes teises geimis pingile võeti. Michieletto arvele jäi kahe geimiga kolm punkti. Tema asemel sekkunud Tommaso Rinaldi õnnestus rünnakul selgelt paremini ning kogus kaheksa silma.

Millega Itaalia geimi lõpud siiski enda kasuks kallutas? „Väikesed asjad siin ja seal. Kui räägime kõige tasavägisemast geimist, oli üks serviseeria, kust kõik sai alguse,“ tõdes Rikberg. „Kui kogu mängule tagasi mõelda, siis nende kõige suurem tugevus absoluutselt kõikide teiste maailma riikidega võrreldes on blokk ja seal nad meid üsna selgelt ka üle mängisid.“

Eesti poolelt ei mänginud täna kordagi nurgaründaja Robert Täht. „See oli taktikaline otsus, mis sai väga varakult läbi mõeldud. Samal põhjusel puhkas Andri Aganits täna viimase geimi,“ selgitas peatreener. „Me mõtleme sellele, et me ei kaotaks ja poleks ohutsoonis, vaid suudaks Anconas mängida kolm päeva järjest ja tulemuse peale.“

Eesti reisib laupäeval Anconasse ning pühapäeval kohtutakse seal Šveitsiga. Esmaspäeval ootab ees Serbia ja teisipäeval Belgia.

Vaata Delfi videost pikemalt, mida Rikberg tänase mängu kohta veel rääkis ning kuidas ta hindas Eesti parimana 15 punkti toonud Oliver Venno esitust.