MM-sarjas on praeguseks olnud kuu aja pikkune paus ning selle aja jooksul oli tiimidel ette nähtud ka Kreeka ralli test. See ei sujunud võistkondade jaoks aga kõige libedamalt, kuna Kreekas lõõmavad maastikutulekahjud sundisid plaane ringi tegema.

Kõige rohkem sai pihta Toyota meeskond. Lõpuks läks kõige kehvemini Takamoto Katsutal, kes ei saanudki testida.

Toyota meeskonna jaoks õnneks olukord kõige hullem ei ole, kuna Katsuta on Kreekas võistkonna neljanda auto roolis ning seega võistkonnale nagunii punkte tuua ei saa. Pärast väikest pausi keerab nimelt Toyota rooli taas Sebastien Ogier.

Hyundai meeskond plaanis alguses testida Loutraki piirkonnas, kuid kohalike võimuesindajate soovitusel pidid nad kolima rohkem põhja poole. Thierry Neuville sai lõpuks teisipäeval oma testi tehtud, Dani Sordo sai rooli istuda kolmapäeval. Esapekka Lappi testis juba eelmisel nädalal. Esialgse plaani järgi pidid ka Neuville ja Sordo testima eelmisel nädalal, kuid metsatulekahjude tõttu lükkus nende test edasi.

M-Spordi meeskonnal läks DirtFishi teatel kõige paremini ning Ott Tänak, Pierre-Louis Loubet ja Jourdan Serderidis said testi läbida plaanipäraselt. M-Sport plaanis kohe alguselt testida Kreeka põhjaosas.

Kreeka ralli korraldajate sõnul saavad nad jõuproovi ilmselt läbi viia korralikes tingimustes. Kuuma ilma tõttu garantiisid aga anda ei saa.