Budapestis toimuval MM-il võttis viimase katsega kulla rootslane Daniel Stahl ning Kristjan Ceh pidi leppima teise kohaga. Mõlemad mehed olid kohal ka Kalevi staadionil toimunud võistlusel. Ceh viskas vihmasajus toimunud võistluse esimesel katsel 68.39, mis jäi ka õhtu kõige pikemaks kettakaareks. Stahl oli 66.89-ga teine ning 2019. aasta Doha MM-i hõbemedalist Fedrick Dacres 62.37-ga kolmas.

„Eks MM-il oligi ajalooline võistlus. Aga see on Kristjani kodustaadion ja -võistlus, siin olnuks patt kaotada,“ tõdes sloveeni treener Gerd Kanter kolmapäeval. „MM-il pakkus Kristjan viimasel katsel erilise emotsiooni ja uskusin, et tuli võit. Kuid spordis on reegel, et enne finišilippu või viimast katset ei saa tibusid lugeda. Sel korral läks nii, et Daniel tegi elu heite ja püstitas MM-i rekordi. Igati suurepärane saavutus.“

Kanter tõdes, et ta oli Budapestis hoolealuse võistlusega rahul. „Kripeldusest ei saa rääkida. Pigem oli meil endal paar nädalat enne MM-i rütmi ja tehnikaga probleeme. Selles vaates tegi Kristjan suurepärase võistluse. Selge see, et selle tulemuse valguses tuleb olümpiamängudeks keskenduda tulemusele 72 pluss,“ sedastas Kanter, kelle meelest Ceh tänavu oma potentsiaali ei realiseerinud.

Vaata videost, kuidas Kanter oli rahul Cehi kolmapäevase esitusega ning millised on sihid Pariisi olümpiaks.