Kahel järjestikusel etapil on saanud särada sprinterid. Teisipäeval andis Grovesile „abikäe“ hollandlane Marijn van den Berg (EF Education–EasyPost), kes esikohal olnuna sõitis viimases kurvis barjääri. 24-aastane Groves võttis tolle kingituse vastu ja napsas Sebastian Molano (UAE Team Emirates) ees võidu.

Kolmapäevase etapi lõpus nii salakavalaid kurve polnud, aga taas näitas kõige paremat jalga Austraalia rattur, kes edestas napilt Filippo Gannat (Ineos Grenadiers).

Tuuri kokkuvõttes kaks päeva muutusi ei toonud. Vueltat juhib belglane Remco Evenepoel (Soudal–Quick-Step), kes edestab hispaanlast Enric Masi (Movistari) viie ning prantslast Lenny Martinez't (Groupama) 11 sekundiga. Evenepoeli kõige ohtlikumad konkurendid Jonas Vingegaard ja Primož Roglič (mõlemad Team Jumbo–Visma) jäävad temast maha natuke enam kui poole minutiga.

Mõnel mägisemal etapil jooksikute sekka jõudmist ja esikohta sihtiv Rein Taaramäe (Intermarché–Circus–Wanty) on kokkuvõttes 112., kaotust Evenpoelile on natuke üle 23 minuti. Üldarvestuses lüüakse seis tõenäoliselt uppi järgmistel päevadel, sest nii homme kui ka üleülehomme on kasvas ränkrasked mägised etapid.