Esimene geim möödus pikalt punkt-punkti heitluses. Geimi lõpu poole said sakslased kätte kolmepunktilise edu (23:20). Eestlased jõudsid 22:23-ni, aga järgmised kaks punkti kuulusid sakslastele.

Teist geimi alustasid paremini sakslased, kes võitlesid välja 5:1 edu. Euroopa edetabeli kuuenda tiimi juhtimisel vaatus ka jätkus. Eesti jõudis geimi keskel kahe punkti kaugusele (11:13), aga lähemale enam mitte. Sakslased võitsid teise geimi 25:19.

Kolmandas vaatuses sai oma mängu samuti kiiremini käima Saksamaa, minnes juhtima 7:3. Sinisärgid ei lasknud vahet suuremaks ja jõudsid järele 12:14 ja 15:17. Lähemale Alar Rikbergi hoolealused aga ei pääsenud ning kolmandas geimis tuli tunnistada vastaste paremust numbritega 19:25.

Eesti resultatiivseim oli Robert Täht 11 punktiga (+6). Märt Tammearu lisas seitse silma (+5). Sakslaste ründemängu vedasid György Grozer ja Moritz Reichert vastavalt 15 ja 14 punktiga.

Eesti kohtub neljapäeval valitseva maailmameistri Itaaliaga. Sakslased kohtuvad reedel Šveitsiga.

Eesti kuulub A-gruppi koos võõrustaja Itaalia, Saksamaa, Serbia, Šveitsi ja Belgiaga. Nendest vastastest kolm kuuluvad Euroopa edetabeli esikuuikusse. Itaalia on valitsev maailmameister ja Euroopa edetabeli liider, Serbia on neljas ja Eesti tänane vastane Saksamaa kuues.

„Oleme surmagrupis, kus on kolm Euroopas kuue hulka kuuluvat meeskonda, mistõttu ei soovi ma ootusi põhjendamatult üles kruttida. Samas ei lähe me sinna kindlasti ainult osalema, vaid igas mängus võitlema ja võitma. Küsimus on selles, mitmel korral see õnnestub,“ rääkis koondise peatreener Alar Rikberg ülitugeva alagrupi kohta.

Eesti ja Saksamaa kuulusid ühte alagruppi ka 2021. aastal Tallinnas toimunud EM-il. Toona jäid sakslased peale 3:0 (19, 16, 21). Saksamaa on viimasel viiel EM-il jõudnud vähemalt veerandfinaali. 2017. aastal võitsid sakslased hõbemedali.

„Väga füüsiline ja võimsa rünnakuga meeskond, kes eelmise EM-iga võrreldes pole väga palju muutunud. Klassi poolest võrreldav meie viimaste sõprusmängude vastase Ukrainaga, natuke isegi tugevam,“ iseloomustas kapten Andri Aganits tänast vastast.