Kristin Tattar läbis MM-i kolmanda võistluspäeva tulemusega -2 alla par´i. Tema lähim konkurent ameeriklanna Missy Gannon vajas ringi läbimiseks neli viset vähem (-6). Homsele neljandale ringile minnakse vastu seisus, kus Tattar juhib koondkooriga (-17) Gannoni (-13) ees nelja viskega.

Juhtgruppi mängisid ennast tänasega ameeriklanna Holyn Handley (-6) ja norralanna Lykke Lorentzen (-4). Teine Eesti kettagolfar Keiti Tätte läheb homsele vastu 20. kohalt (+7).

Meeste avatud divisjonis jagavad kahe mängupäeva järel liidrikohta ameeriklane Grady Shue ja soomlane Niklas Antilla, kelle mõlema tulemuseks on -18 alla par´i. Kolmandat positsiooni jagavad koguni viis ameeriklast: Ricky Wysocki, Chris Dickerson, Gannon Buhr, Cole Redalen ja Anthony Barela - kõik on läbinud kaks ringi tulemusega -17 alla par´i.

Eesti kettagolfaritest hoiab Silver Lätt 48. kohta (-8) ja Albert Tamm 93. kohta (-3). Seejuures lahutab Lätti esikümnest kõigest kuus korvi.

Otseblogi:

Enne võistlust:

Möödunud aastal võitis Tattar Kansases kuldmedali tulemusega –38 (alla par’i) ja edestas teisena lõpetanud Henna Blomroosi kaheksa viskega. Tänavuse MM-i auhinnafond on maailmameistrivõistluste kõigi aegade suurim 275 000 dollarit. Medalitele konkureerivate mängijate ring on lai. Poodiumi kõrgemale astmele ihkavad astuda mitmed ameeriklannad ning arvestama peab ka EM-il tugevaid esitusi teinud soomlannadega.

Maailmameistrivõistlused Vermontis toimuvad kõigest kaks nädalat pärast EM-i. Kuidas möödus Tattari vahepealne periood pärast ajaloolist triumfi? „Kiirelt. Ainult loetud päevad olid veel enne reisi aega Eestis toimetamiseks ja need olid kõik täidetud vajalike kohtumiste ja tegemistega, mida USA-s enam teha ei saa,“ avaldas eestlanna.

MM-il mängitakse kahel 18-st korvist koosneval rajal, millest üks on avatud ja teine kitsas. „Avatud rajal on tähtis püsida mängualas ja mitte OB-sse visata. Metsas on eelkõige tähtis koridoride tabamine. Kuna rajad on võrdlemisi lühikesed, siis kindlasti saab puttimine sel nädalal võtmekohaks,“ analüüsis Tattar.

Eestlanna on tegemas karjääri võimsamat hooaega. MM-i eel on USA analüütikute arvates Tattari võidutõenäosus koguni 77%. Milliste eesmärkidega maailma parim kettagolfar suurvõistlusele vastu läheb? „Ma olen rahul sellega, kui ma suudan võistlushetkedel keskenduda olulistele asjadele - mitte lõppresultaadile. Elu on näidanud, et kui fookus on on olevikuhetkel ja käesolevatel visetel, siis reeglina tulevad ka tulemused, millega hiljem saab rahul olla,“ lisas ta.

Kes on Tattari suurimad konkurendid? Mõistagi ameeriklannad ja neid on palju. Kohal on nii maailma teine Catrina Allen, kellel on tänavusest aastat ette näidata kaks Pro Tuuri võitu, ja kolmas Missy Gannon, kes on sel aastal triumfeerinud korra. Medalite nimel võitlevad ka paljud EM-il osalenud kettagolfarid, teiste seas soomlannad Henna Blomroos, Eveliina Salonen ja Silva Saarinen.

Meeste avatud divisjoni peafavoriidiks peetakse hoolimata kesisest hooajast kuuekordset maailmameistrit Paul McBethi. Tänavu ainult käputäis poodiumikohti teeninud McBeth on ennegi suutnud ennast hooaja tähtsaimaks võistluseks kokku võtta ja kuldmedali koju tuua.

Võistluse avapäevast on võimalik jälgida ka otsepilti.