„Algatuse eesmärgiks oli anda panus kiusuennetusse ning tuua lisaks tippvõrkpallile tähelepanu keskmesse koolikiusamise valus teema,“ lausus Eesti Võrkpalli Liidu turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Vara. „Selleks, et tulevased tippsportlased saaksid peale kasvada ning fokusseeritult spordile ja treeningutele keskenduda, on oluline, et nende vaimne tervis oleks hoitud,“ lisas Vara.

„Eesti statistilised näitajad kiusamise rahvusvahelises võrdluses on kõrged, kiusamine mõjub rusuvalt laste vaimsele tervisele ning võib olla takistuseks õnnelikuks inimeseks kasvamisel,“ selgitas Kiusamisvaba Kooli tegevjuht Ingi Mihkelsoo. „Eesti Võrkpalli Liidu annetus võimaldab KiVa-programmi toel viia paremad teadmised kiusamisest, selle ennetamisest ja sekkumisest Eesti koolideni,“ lisas Mihkelsoo.

Mihkelsoo sõnul on annetusest veelgi olulisem teema fookusesse toomine, kuna just teadlikkuse tõus aitab ühiskonnas positiivset muutust esile kutsuda. „Kiusamine ei esine ainult koolis, seda on ulatuslikult ka koolikeskkonnast väljaspool, sealhulgas spordis. Sõltumata keskkonnast on äärmiselt oluline, et kiusamist osataks märgata ning kõrvalseisjatel oleksid julgus ja teadmised sekkuda,“ lausus Mihkelsoo.

16.-23. augustini toimus Tallinnas Unibet Arenal naiste Euroopa meistrivõistluste finaalturniir võrkpallis. Eesti rahvusnaiskond kuulus kodusel EM-il D-alagruppi Prantsusmaa, Soome, Hollandi, Slovakkia ja Hispaaniaga.

Annetuskampaania loovidee teostas ning mõtles koostöös Kiusamisvaba Kooliga välja loovagentuur Not Perfect Tallinn, SA Kiusamisvaba Kooli tegevusi aitas kommunikeerida kommunikatsioonibüroo Dalton. Kampaania elluviimisel olid abiks veel Hansab, IconPrint, Printhouse ja Henri Siht.

2012. aastal asutatud SA Kiusamisvaba Kool vahendab Turu ülikoolis välja töötatud KiVa programmi enam kui 120-s Eesti koolis. KiVa programmi abiga õpivad lapsed kiusamist ära tundma ning kiusamisjuhtumitele kohaselt reageerima, suur rõhk on pealtvaatajate rolli teadvustamisel. KiVa haarab kogu koolipere – tegevustesse on kaasatud nii kooli personal, õpilased kui ka lapsevanemad. Lisaks Soomele ja Eestile kasutatakse KiVa programmi juba rohkem kui 20 riigis üle maailma.