Aastaid vehklesid Tallinna Mõõgal MK-punktide eest mehed, 2016. aastast aga naised. 10.-12. novembrini Tallinnas toimuma pidanud naiste epeeturniir jääb ära, kuna Eestis ei lubata võistelda Valgevene ja Venemaa vehklejatel. Turniiri uut asukohta pole veel määratud.

Lisaks Tallinna Mõõgale jäävad sama küsimuse tõttu ära veel mitmed epeeturniirid. „Neid kohti, kus võistlust korraldada pole väga palju. FIE peab otsustama, kuidas käituda ja kus neid etappe korraldada,“ rääkis vehklemisliidu peasekretär Aivar Paalberg Delfile.

Selles, et agressorriikide sportlased ei pääse pärast Ukraina sõja puhkemist Eestisse võistlema, pole midagi uut. Mullusele Tallinna WTA tennise turniirile venelastel ja valgevenelastel asja polnud. Venemaa rallisõitja Nikolay Gryazin on samuti kaht viimast Rally Estoniat kodust vaadanud.

FIE reeglitega on ette nähtud, et kui MK-etapp tuleb vähem kui kolm kuud enne selle algust viia teise kohta, siis järgmiseks aastaks ei anta selle korraldusõigust. Millised võimalused on tulevikus taas Tallinna Mõõk maarjamaale tuua?

Paalbergi sõnul ei saa anda lubadusi, kas võistlus järgmistel aastatel toimub või ei toimu. Kõik selgub tulevikus. „Seoses viisanõudega tühistatakse mitmeid võistlusi ja FIE ise ka ei oma ilmselt tuleviku osas täit selgust. Osad võistlused on teise riiki üle viidud, aga paljudel ei ole veel toimumiskohta. Sellele küsimusele saab vastuse veidi hiljem, kui tänavune hooaeg hakkab lõpu poole jõudma,“ avaldas ta.

Uudist täiendatakse.