Newcastle läks kohtumist 25. minutil juhtima, kui skoori tegi Liverpooli linnarivaali Evertoni kasvandik Anthony Gordon. Kõigest kolm minutit hiljem läks külalismeeskonna olukord veelgi täbaramaks, sest keskkaitsja Virgil van Dijk saadeti punase kaardiga väljakult minema.

Liverpool ei jätnud aga jonni ning 77. minutil leidis peatreener Jürgen Klopp kaardipakist Darwin Nunezi näol jokkeri. Vahetusest sekkunud uruguaylane seadis esmalt 81. minutil viigi jalaule ja sai seejärel kolmandal lisaminutil kirja ka võiduvärava.

Kohtumise järel oli Klopp mõistagi ülimalt rahul ning Liverpooli peatreeneri sõnul oli see lausa ta karjääri võimsaim tulemus.

„Nende 1000 mängu jooksul, kui ma treener olen olnud, pole sellist kohtumist varem olnud. Kümne mehega, sellise publiku ees, niivõrd tugeva vastase vastu - olen päris kindel, et seda pole varem juhtunud. Sellised hetked on harvad ja väga erilised,“ rääkis Klopp.

„Ütlesin poolajal, et täna võib juhtuda midagi sellist, mida oma lastelastele rääkida saame. Ma näen enda lapselapsi kümne päeva pärast ja jutustan sellest neile kindlasti,“ lisas ta.

Newcastle'i peatreener Eddie Howe võttis süü enda peale ning oli mängijate tegutsemisega rahul.

„See oli mäng, mida me ei pidanuks kaotama. Minu töö on mängijad maha rahustada, aga esimesed kolm mängu pole meil ilmselt õnnestunud oma potentsiaali realiseerida. Tagasi mõeldes oleks võinud muidugi mitmeid asju teisiti teha. See oli peaaegu sama valus kaotus, kui eelmisel aastal Anfieldil,“ viitas Howe viimasel minutil sisselastud väravale.

„Ma leian, et mängisime väga hästi, kõik olid individuaalselt väga tublid ja vastaste punane kaart vaat et halvas meid. Teine värav oleks mängu täielikult muutnud, aga me ei saanud seda kätte. Kui Nunez väljakule tuli, siis nad otsisid üht võimalust, aga said kaks,“ lisas Newcastle'i peatreener.

Teistes pühapäeval peetud kohtumistes alistas tiitlikaitsja Manchester City tänu Rodri hilisele väravale võõrsil 2:1 Sheffield Unitedi ning Burnley tunnistas kodus Aston Villa 3:1 paremust.

Tabeliseis: