Mitmed välissõitjad olid tulnud proovima Harku võistlusrada kuna 2024 aasta juulis toimuvad Harku järvel paadiklasside OSY-400 ja GT-30 maailma- ja F-125 Euroopa meistrivõistlused. Erinevates paadiklassides oli stardis kokku 64 pilooti ja suurima osavõtjate arvuga GT-15 klassis oli stardis lausa 18 paatkonda.

Eestlaste jaoks uues noorteklassis GT-10, kus võistlevad noorimad 7-12 aastased sportlased, olid kiireimad Soome piloodid. Esikoha saavutas, Valter Laine, teiseks tuli Alissa Servin ja kolmas oli Veronica Laine. Eestit esindanud Jaroslav Bassov lõpetas viiendal kohal.

Noorteklassis GT-15 käis kõva võidusõit selle aasta maailma- ja Euroopa meistri Paul Richard Lauri ja maailma- ja Euroopa hõbeda omaniku Hendrik Arula vahel. Esimese sõidu võitis Laur, teise Arula ja võitja jäi viimase sõidu otsustada, kus liidrikohta hoidnud Arula oli paraku sunnitud juba esimesel ringil tehnilistel põhjustel katkestama. Üldvõit läks seega Laurile, Arula oli teine ja Tristan Koit kolmas.

OSY-400 klassis ei olnud vastast maailmameister Rene Suukile, kes võttis kindlalt kolmest sõidust kolm võitu. Teiseks sõitis ennast alles teist aastat selle paadiklassis sõitev Kärol Soodla ja pronksi sai kaela Ungarlane Akos Kaszas.

GT-30 klassis võttis maksimumpunktidega võidu värske MM-hõbe Soodla, teine oli Erik Suuk ja kolmas lätlane Karlis Degainis.

Klassis F-125 käis tugev heitlus hetkel MM-tiitli konkurentsis olevate Joonas Lemberi ja Marek Peeba vahel. Balti meistrivõistlused olid neile viimaseks testiks enne septembri keskel sõidetavat MM-sarja viimast etappi. Esimese sõidu võitis Lember, aga teises oli juba kiireim Peeba. Otsustama pidi viimane kolmas sõit, kus stardis sai parema lähte Lember, kuid peale esimest pööret suutis oma kiirenduse maksma panna Peeba, kes võttis koos sõiduvõiduga ka Balti meistritiitli.

Formula 4 klassis ei olnud vastast Soomlasele Tino Lehtole, kes võitis kolmest sõidust kolm ja tuli kindlalt Balti meistriks. Teine koht läks Leetu Paulius Stainysele ja kolmas oli leedulanna Nida Kilinskaite.

Formula 500 klassis võttis võidu leedulane Laimis Armonas. Esimese sõidu võitis kindlalt küll MM-tiitli jahtiv Erko Aabrams, kuid kahes viimases sõidus ei olnud tal võimalik tehnilistel põhjustel osaleda. Aabramsile teine koht ja kolmandaks tuli Juri Suvorov.

Formula 2 klassis oli stardis MM-sarjas hetkel teist kohta hoidev Stefan Arand. Arandile oli võistlus samuti viimaseks testiks enne 3. septembril Itaalias sõidetavat MM-sarja teist etappi. Kõigis kolmes stardis sai Arand parima lähte ja maksimumpunktidega võttis ka Balti meistritiitli. Hõbedale ja pronksile tulid Läti võidusõitjad Uvis Slakteris ja Martins Bergholcs.

„Meie sportlaste jaoks oli tegemist väga vajaliku võistlusega valmistumaks MM-sarjade viimasteks etappideks. MM-tiitlid on veel lahtised klassides Formula 125, Formula 500 ja Formula 2,“ kommenteeris võistlust Eesti Veemoto Liidu peasekretär Algo Kuus. „Rõõmu tegi kindlasti 18 sportlase osalemine noorteklassis GT-15 ja huvi uue noorteklassi GT-10 vastu.“