Prantslaste tähtmängija Nicolas Batumi sõnul oli tegemist tema karjääri ühe valusaima kaotusega.

„Meie jaoks on see suur pettumus. Tulime MM-ile kõrgete eesmärkidega, kuid vedasime paljusid alt ja ennekõike iseennast. Meid ootab 12 kuu pärast suur turniir, seega peame nüüd tagasi vaatama ja mõistma, miks nii läks,“ vahendab Läti Delfi Batumi mängujärgset kommentaari.

Aasta pärast osaleb Prantsusmaa Pariisi olümpiamängudel, kus meeskond peaks kuuluma kullasoosikute hulka. Batum rõhutas, et MM oli omamoodi reaalsuskontroll ning mängijad ei esindanud oma riiki auga.

„See on minu suurim pettumus Prantsusmaa koondise särgis. On olnud kaotusi, mida on raske seedida, aga see on teistmoodi, kui poolfinaalis või veerandfinaalis kaotamine. Seal sa vähemalt võitled millegi nimel, aga seekord me ei saanud isegi esimesest faasist edasi, kuigi tahtsime seda väga,“ tunnistas igapäevaselt NBA-s mängiv Batum.

„Tunnen häbi. Paljud inimesed uskusid, et suudame midagi erilist teha, aga seda ei juhtunud,“ lisas ta.

Läti murrab stereotüüpe

„Sellist mängu on raske kommenteerida. Lihtsalt „vau“ oli minu esimene emotsioon pärast mängu. Alles hiljem sain aru, mida tegime. See oli hämmastav võitlus kogu 40 minuti jooksul. Järgisime oma mänguplaani ja tegime suurepärast tööd,“ võttis Läti koondise peatreener Luca Banchi mängu kokku.

Itaallase sõnul murrab Läti koondis oma riigis erinevaid korvpalliga seotud stereotüüpe.

„Ärme unusta, et alates minu saabumisest on olnud eesmärgiks erinevate stereotüüpide murdmine. Levis arusaam, et lätlased ei oska kaitsta, ei suuda pühendunult mängida, ega näita kohtumise lõpus iseloomu,“ lausus Banchi.

„Tänast päeva tuleks vaadelda, kui sammu uue identiteedi rajamiseks. Tänane õhtu teeb neist paremad meeskonnakaaslased, paremad inimesed,“ lisas ta.