Okinawa saarel peetud kohtumises võitis Austraalia avaveerandi 25:24. Poolajaks sai 49:44 aga ette Saksamaa. Kolmanda veerandaja järel oli omakorda ees Austraalia 66:62. Viimast veerandaega alustasid paremini sakslased ning asusid matši juhtima. Austraalia jõudis küll lähedale, kuid lõpus olid kindlamad sakslased.

23 sekundit enne lõppu juhtis Saksamaa 83:82, kuid nende tähtmängija Dennis Schröder kaotas palli. Austraalia võttis aja maha, kuid seitse sekundit enne lõpuvilet sai pallikaotusega hakkama austraallaste liider Patty Mills.

Matši lõppskoori vormistas kaks sekundit enne lõpuvilet Maodo Lo tabav kahepunktivise. Austraallaste poolel proovis seejärel Josh Giddey veel kaugelt, kuid tulutult.

Võitjate parim oli Schröder 30 punktiga, Lo lisas 20 silma. Kaotajatele tõid Mills 21 ja Giddey 17 punkti.

Avavoorus Jaapani alistanud Saksamaal on nüüd kahest mängust kaks võitu. Esimeses voorus Soome üle mänginud Austraalial on kirjas üks võit ja üks kaotus. Avamängu kaotanud Soome ja Jaapan kohtuvad teises ringis omavahel.

Itaalia jäi samal ajal A-alagrupi kohtumises mõneti ootamatult 82:87 alla Dominikaani Vabariigile. Itaallased võitsid avaveerandi 19:13 ning juhtisid poolajaks veel 39:38. Kolmanda veerandaja võitis Dominikaani Vabariik aga 31:17 ning läks sellega oma teed. Viimasel veerandajal suutis Itaalia veel vahet vähendada, kuid Dominikaani Vabariik kirjutas tabelisse teise võidu.

Võitjatele tõid Karl-Anthony Towns ja Andres Feliz 24 punkti. Itaalia edukamad olid Marco Spissu 17 ja Simone Fontecchio 13 punktiga.

A-alagruppi kuuluvad veel Filipiinid ja Angola, kes mõlemad avamängu kaotasid ning kohtuvad teises voorus omavahel. Kolmandas voorus mängivad Filipiinid ja Itaalia ning Dominikaani Vabariik ja Angola.

D-alagrupis teenis võidu Montenegro, kes alistas Egiptuse 89:74. Võitjatele tõid Nikola Vucevic 16 ja Nikola Ivanovic 15 punkti. Kaotajate parim oli Ehab Amin 26 punktiga.

D-alagrupis on Montenegrol kirjas nüüd kaks võitu ning Egiptusel kaks kaotust. Gruppi kuuluvad veel Leedu ja Mehhiko. Leedul on tabelis üks võit Egiptuse üle ning Mehhikol kaotus Montenegrole.

H-alagrupi kohtumises alistas Kanada 128:73 Liibanoni. Võitjatele tõid RJ Barrett 17 ja Trae Bell-Haynes 15 punkti. Kanadal on tabelis kaks võitu, Liibanonil kaks kaotust.