Sõidu jooksul segas korduvalt kaarte vihm, mida hakkas tulema nii stardi ajal kui ka võistluse jooksul. Kümmekond ringi enne lõppu peatasid korraldajad paduvihma tõttu ligi pooleks tunniks võistluse.

Kodupubliku ees võttis järjekordse etapivõidu muutliku ilma kiuste Verstappen. Talle järgnesid Fernando Alonso (Aston Martin) ja Pierre Gasly (Alpine). Esikümnesse mahtusid veel Sergio Perez (Red Bull), Carlos Sainz (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes), Lando Norris (McLaren), Alexander Albon (Williams), Oscar Piastri (McLaren) ja Esteban Ocon (Alpine). Seejuures ületas Perez finišijoone kolmandana, aga talle määrati viiesekundiline ajakaristus boksiteel kiiruse ületamise eest. Nii teenis Gasly hooaja esimese poodiumi.

Võistluse katkestasid erinevatel põhjustel Logan Sargeant (Williams), Charles Leclerc (Ferrari), Guanyu Zhou (Alfa Romeo) ja George Russell (Mercedes).

Pühapäeva õhtul läks eetrisse ka Delfi vormelipodcasti „Ringiga ees“ uus episood. Hollandi GP ja vormelimaailma viimase aja tähtsaimad teemad võtavad luubi alla Kaspar Ruus, Kaspar Kütt ja Tarmo Klaar. Kuulajad saavad esitada ka küsimusi aadressile: ringigaees@delfi.ee.

1x
00:00

Hooaeg jätkub 3. septembril toimuva Itaalia GP-ga.

Eelvaate leiab blogi alt.

Hollandlasele järgnesid kvalifikatsioonis Lando Norris (McLaren; +0,537), George Russell (Mercedes; +0,727), Alexander Albon (Williams; +0,852) ja Fernando Alonso (Aston Martin; +0,939).

MM-sarja kokkuvõtte teine mees Sergio Perez oli seitsmes (Red Bull; +1,313). Aia taha läks ka neljandat kohta hoidva Lewis Hamiltoni laupäev, sest britt alustab pühapäeval 13 stardiruudust. Hollandi etapi vabatreeningul kämblaluu murdnud Daniel Ricciardot asendav Liam Lawson (AlphaTauri) sai oma ajasõidu debüüdil 20. ehk viimase koha.

Üheksa etappi enne hooaja lõppu juhib MM-sarja Verstappen 314 punktiga. Saja silma piiri on veel ületanud Perez (189), Alonso (149) ja Hamilton (148).

Hollandi GP-le antakse start kell 16.00.