„Jääb kripeldama. Lõime latti ja ei löönud oma võimalusi meetri pealt ära. Mis sa teed... iga päev ei lähe. Saime viigi kätte ja praeguses Premium liiga tabelis on meile iga punkt tähtis,“ sedastas kohtumise järel Soccerneti ülekandes Kalevi poolkaitsja Tristan Teeväli. Kuigi Levadia oli 25. vooru eel tabelis teine ja Kalev kolmas, siis viimased nädalad olid meeskondadel üsna keerulised. Levadia oli eelnevast neljast mängust kogunud viis punkti, sealjuures kaotasid nad möödunud nädalavahetusel 1:2 Kuressaarele. Kalevi eelnevad neli kohtumist päädisid kõik 1:1 viikidega.

Esmakordselt käis pall väravas 32. minutil, kui nurgalöögi järel lükkas palli võrku Kalevi poolkaitsja Ramon Smirnov. Kuid vilemees Martti Pukk tuvastas olukorras eelnevalt kalevlase vea ning tabamus ei lugenud. 44. minutil riputas leegionär Joao Pedro korneri Bourama Fomba jalale, kuid Levadia keskkaitsja lähilöök raksatas latti.

Puhkepausi järel läks mäng veel lahtisemaks. Täistunnil teenis suurepärase võimaluse Kalev, kui Fomba ebaõnnestunud tagasisöödu järel sai proovida Taavi Jürisoo, ent Levadia väravavaht Karl Andre Vallner sai löögile jala ette. Kuue minuti pärast jõudis esimesena sihile Levadia. Mark Oliver Roosnupu paremalt äärelt antud pass leidis karistusalast ründaja Felipe Felicio, kes saatis nahkkera ühe puutega võrku.

Kalev otsis kohtumise lõpus 740 pealtvaataja ees viigiväravat. 88. minutil saatis Foday Trawally palli peaga posti (küljekohtunik tuvastas suluseisu, aga tabamuse puhul oleks VAR tõenäoliselt värava lugenud legaalseks. - E. K.), minuti pärast tõi Levadia kaitsja Michael Schjönning-Larsen väravajoonelt ära Kaspar Lauri löögi ning veel minuti möödudes raksatas Hugo Palutaja pomm latti.

„Kiidan meeskonda. Keegi ei andnud alla ja uskusime viimaste minutiteni, et tuleme välja. Täna tulime ja lähme siit uue hooga edasi. Oleme nüüd järjest viike mänginud, järgmist mängu läheme võitma,“ lisas Teeväli.

Turmtuli tõi tõepoolest tulemuse, sest 93. minutil jättis Trawally palli värava ette Ats Purjele, kes saatis selle Vallneri jalgevahelt võrku. Selle skooriga kohtumine ka päädis.

„Viimased mängud pole meie parimad mängud ja oleme kaotanud punkte. Raske on midagi öelda,“ rääkis Levadia keskväljal matši alustanud 19-aastane Nikita Vassiljev. „Võib-olla inimesed ei leia motivatsiooni? Võtsime võit võidu järel, tulid euromängud ja peale seda me ei löö ära ning laseme endale ära lüüa. Võib-olla on see väsimus? Tänagi võinuks me rahulikult võita.“

Tartus väravaid ei nähtud

Päeva teises kohtumises sõitis Pärnu Vaprus külla liigas eelviimast kohta hoidvale Tartu Tammekale. Mängu alustasid teravamalt võõrustajad, sest veerandtunnil ei suutnud Kevin Mätas kahelt meetrilt palli väravasse suunata ning pooltunnil saatis Tanel Tammik mänguvahendi latti.

42. minutil näitas peakohtunik Kevin Kaivoja vastasele jalg ees sisse sõitnud Tammeka kaitsjale Eugenio Bracelli punast kaarti, kuid videokohtunikud kutsusid vilemehe ekraani ette ning sealt nähtu põhjal sai itaallane siiski kollase.

Teisel poolajal sai Vaprus paremini mängu sisse, kuid 77. minutil sai nende ridades teise kollase Reimo Madissoo. Seejärel matš rahunes ning meeskonnad lahkusid murult 0:0 viigiga.

25. vooru järel juhib Premium liigat 55 punktiga Tallinna Flora, Levadia jääb neist maha kahe silmaga. Järgmise nädala pühapäeval kohtuvad kaks meeskonda Kadrioru staadionil. „See mäng näitab, kuidas hooaeg lõpeb. Kui võidame, siis on kõik hästi. Kui kaotame, siis vaatame edasi,“ nentis Vassiljev.

Vaprusel ja Kalevil on tabelis 33 punkti, neist ühe silmaga jäävad maha Paide Linnameeskond ja Nõmme Kalju, kes peavad 24. vooru kohtumised homme. Tammeka on 20 punktiga eelviimane, nende edu Harju JK Laagri ees on viis silma.