Hollandi GP ajasõit toimus küll päikesepaistes, kuid tee oli eelnevast vihmasajust märg. Nii riskisid mõned piloodid kuiva ilma rehvidega sõites, mis sai saatuslikuks Williamsi piloodile Logan Sargeant, kes põrutas suurel kiirusel teelt välja. Ameeriklane lahkus masinast siiski omal jalal.

Sargeanti õnnetuse järel peatati ajasõit punase lipuga ning peale turvabarjääride parandamist lasti vormelid taas asfaldile. Kuid mõne minuti pärast lehvis taas punane lipp, sest sel korral sõitis teelt välja Ferrari äss Charles Leclerc.

Kui masinad taas teele lasti, siis näitas võimu Verstappen, kes edestas lõpuks järgnevaid enam kui poole sekundiga. Hollandlasele järgnesid Lando Norris (McLaren; +0,537), George Russell (Mercedes; +0,727), Alexander Albon (Williams; +0,852) ja Fernando Alonso (Aston Martin; +0,939).

„Väga keeruline ajasõit. Alustasime vahepealsete rehvidega, kuid raja uus asfaltkate oli väga libe,“ rääkis Verstappen peale kvalifikatsiooni. „Ühest küljest pidi olema kiire, aga teisalt vältima vigu. Mu meelest õnnestus see meil päris hästi. Lõpus saime auto alla keerata slickid, kuid teel oli ainult üks kuiv sõidujoon. Võtsime riski, kuid sõita oli väga nauditav.“

MM-sarja kokkuvõtte teine mees Sergio Perez oli seitsmes (Red Bull; +1,313). Aia taha läks ka neljandat kohta hoidva Lewis Hamiltoni laupäev, sest britt alustab pühapäeval 13 stardiruudust. Hollandi etapi vabatreeningul kämblaluu murdnud Daniel Ricciardot asendav Liam Lawson (AlphaTauri) sai oma ajasõidu debüüdil 20. ehk viimase koha.

Üheksa etappi enne hooaja lõppu juhib MM-sarja Verstappen 314 punktiga. Saja silma piiri on veel ületanud Perez (189), Alonso (149) ja Hamilton (148).