Lõppvõistlusele pääsemiseks tulnuks 1.89 ületada esimesel katse, kuid Pihela tegi seda teisel üritusel. Täpselt sama stsenaarium oli ka kõrgusel 1.85. Lõppvõistlusele pääses 15 naist, Pihela sai kokkuvõttes 16. koha. Kusjuures Pihelaga samaväärse kõrguse ületamine viis pühapäevasele lõppvõistlusele koguni seitse naist.

„Natukene ikka kripeldab, aga finaal polnud minu eesmärk, pean rahul olema. Saatuslikuks sai kõrguste alistamine teisel katsel,“ sõnas Pihela. „Usun, et piinlikust ma endale ei valmistanud. Tulemusega võib rahule jääda ja hooaega jätkata.“

Pihela sõnul võttis 1.89 ületamine tal pinged maha ning tekitas lootust, et õnnestub ületada ka kõrgus 1.92. „Võistluse eel magasin hästi. Valmistusin nagu igaks teiseks omavanuste tiitlivõistluseks. Suurt pabinat polnud, ma ei pannud endale pingeid peale. Tulin ajama oma asja ja sain hakkama,“ rääkis Pihela.

Kõrguste alistamine oli keeruline ka väga kõrgel tasemel hüppajatele. Pihela sõnul palavus väga ei seganud, ent hommik ei sobi kõigile hüppamiseks. „Minul pole vahet, kas hüppan hommikul või õhtul,“ märkis ta.

Pihela tunnistas, et hooaeg, mis on talle toonud juba U20 EM-i hõbeda, on tekitanud kerge väsimuse, kuid juba uue nädala alguses sõidab ta Hiina Teemantliiga etapile. „Paneme edasi,“ lausus ta naeratades.