Budapesti suurte lootustega läinud maailmarekordimees Jakob Ingebrigtsen pidi finaaljooksu finišiheitluses tunnistama šotlase Josh Kerri paremust. Pronksi võitis Norrale Narve Gilje Nordas.

Nordas ja Ingebrigtsen surusid pärast finaali kätt, kuid häid suhteid endiste treeningpartnerite vahel pole, kirjutab Iltalehti.

Kehva läbisaamise peamiseks põhjuseks on asjaolu, et Ingebrigtseni isa Gjert juhendab nüüd Nordasit ega tegele enam oma poegadega. Isa juhendas aastaid poegi Jakobit, Filipit ja Henrikut, kuid koostöö katkes 2022. aasta alguses.

Norra rahvusringhäälingu NRK teatel tundis Nordas juba enne MM-võistlusi, et Norra spordiliit kohtleb teda teistest tippudest erinevalt.

Norras puhkes skandaal, kui Gjert Ingebrigtsenile ei antud Budapesti MMiks treeneri akrediteeringut. Iltalehti andmeil takistas selle andmist Jakob Ingebrigtsen, kes oleks muidu keeldunud võistlemisest.

Solvunud Nordas peatub seetõttu MMi ajal teistest koondislastest eraldi hotellis.

Kuid Nordas pole ainus, kes on pettunud. Alaliidu tegevuse suhtes on rahulolematu ka Ingebrigtseni meeskond.

Jakobi vanem vend Henrik Ingebrigtsen ütles neljapäeva õhtul Norra meediale, et tema venna hõbemedal läheb spordiliidu kapsaaeda.

„Kui tippsportlane ja kullafavoriit Jakob teeb MM-finaali päeval oma aasta halvima võistluse, on selge, et spordiliit pole tema eest hoolt kandnud,“ ütles Henrik Aftonbladeti andmetel.

„Jakob tahab keskenduda ainult iseendale ja oma võistlusele. Talle ei anta siin seda võimalust. Teda rebitakse igas suunas,“ kurtis vend.

Norra spordiliidu esindaja Kjetil Hildeskor oli VG-le antud intervjuus nendest süüdistustest üllatunud.

„Ma ei saa sellest päris hästi aru. Minu arusaamist mööda on asjad MM-võistlustel ajal hästi toiminud. Taustameeskond on teinud suurepärast tööd,“ sõnas ta.

Jakob Ingebrigtsen on öelnud, et tema ettevalmistust segas kurguvalu ning ta pidi liiga palju keskenduma spordivälistele asjadele.