Kokkupõrke järel kukkus ühelt golfikärult üks inimene alla. Yle andmetel sai õnnetuses vigastada kaks inimest, kellest üks oli sportlane ja teine ​​ametnik.

Vigastada saanud sportlane oli Jamaica sprinter Andrew Hudson, kes tegi haiget oma silmale. Teiste seas olid sellel golfikärul ka sprindi superstaarid Noah Lyles, kes on Budapestis juba võitnud 100 meetri jooksu, ja Brendon Rodney.

„Sellist asja ei tohiks mingil juhul juhtuda,“ ütles Yle ekspert Tuomas Raja avarii järel soomlaste teleülekandes.

Hudsoni trauma tõttu lükati hiljem meeste 200 meetri esimene poolfinaal 30 minuti võrra edasi ja see peeti kolmest poolfinaalist viimasena.

Jamaikalane läks kohe pärast õnnetust arstlikku kontrolli, kus uuriti, kas tema silmal pole püsivaid kahjustusi.

„See oli hirmutav. Minu paremasse silma sattus klaasi. Mu nägemine oli võistluse ajal veel udune,“ ütles Hudson hiljem Ilta-Sanomatele.

Ta lisas: „Ma lähen ja kontrollin, kas mu nägemine on nüüd korras.“

Jamaikalane ei osanud juhtunut täpsemalt kirjeldada. Ta ütles, et kokkupõrke hetk on tema jaoks endiselt hägune.

BBC-le antud kommentaaris ütles Hudson, et ei tahtnud õnnetuse tõttu võistlusest mingil juhul loobuda.

„Maailma kergejõustikuliidu esindaja küsis minult, kas ma jooksen või mitte. Nägin nii palju vaeva, et siin olla, nii et mõtlesin, et ma vähemalt proovin. See on minu esimene maailmameistrivõistlus, nii et see jääb pikaks ajaks meelde... Võib-olla on parem järgmine kord hoopis kõndida (võistlusele),“ viskas Hudson nalja.

Hudson jäi oma poolfinaalis ajaga 20,38 viiendaks ega pääsenud finaali, kuid hiljem lisasid korraldajad ta üheksanda mehena finalistide hulka. Poolfinaalide kiireima aja sprintis välja Lyles 19,76-ga.

Korraldajad teatasid, et on juhtunud suhtes alustanud uurimise. Nad kinnitasid ühtlasi, et avariis kannatada saanud ametniku vigastused ei olnud tõsised.