Jasteremska alistas Bouchardi USA lahtiste meistrivõistluste kvalifikatsiooni teises ringis 6:1, 4:6, 6:4, jättes 2014. aasta Wimbledoni finalisti aasta viimase suure slämmi turniiri põhitabelist eemale neljandat aastat järjest.

Jastremska ja Bouchardi „lugu“ ulatub nelja kuu tagusesse aega, kui Bouchard võitis Jastremskat aprilli lõpus Madridi Openil - see oli tal muide esimene võit sel prestiižsel turniiril alates 2017. aastast, kui ta pääses Maria Šarapovat võites veerandfinaali.

Peale võitu võttis Bouchard sõna Twitteris, pannes oma avalduses nii Šarapova kui ka Jastremska ühisesse „dopingupatta“.

„Madrid ja dopingutarvitajate vastu mängimine - midagi selles on,“ kirjutas ta, viidates nii Šarapova kurikuulsale meldooniumijuhtumile (2016) kui ka Jastremska positiivsele dopinguproovile mesterolooni suhtes (2021).

Jastremska oli ajutise võistluskeelu all tolle aasta jaanuarist juunini, mil rahvusvaheline tenniseliit (ITF) ta süütuks tunnistas, märkides, et ukrainlanna suutis ära tõestada dopinguaine sattumise kehasse saastumise kaudu.

Bouchardi Twitteri postitus jõudis üleval olla lühikest aega. Pärast tugevat negatiivset vastukaja kanadalanna kustutas selle ning vabandas järgmisel päeval: „Tahan oma eilse säutsu pärast vabandada. See oli hetke ajendil tehtud sõnavõtt ning mittevajalik. Kuigi olen alati toetanud ausat mängu, ei olnud mu faktid õiged ning kindlasti ei tahtnud ma kellelgi kahju tekitada. Jätkan endaga tööd nii väljakul kui ka sellest väljaspool.“

Jastremskale vabandusest aga ei piisanud. Ta ei jalutanud peale matšpalli realiseerimist võrgu äärde, nagu tennise etikett muidu ette näeb, vaid marssis otsejoones kohtuniku kätt suruma. Bouchard vaatas hämmeldunult tribüünile, kuid suuremat draamat intsidendist enam ei teinud.

US Openi kvalifikatsiooni viimases ringis kohtub Jastremska täna rumeenlanna Elena Gabriela Rusega (WTA 166.).

Vaata Yastremska käe surumata jätmist siit!