Jamesi treeninud Harvey Glance suri 13. juunil kergejõustikuväljakul südamerabandusse. Kogenud juhendaja oli 66-aastane.

Glance`i sugulased ei teadnud seejuures, et mehel on terviseprobleeme.

Endise jooksulegendi surm tuli loomulikult üllatusena ka Jamesile. Vahetult enne surma oli ameeriklane lõpetanud oma rutiinse treeningkorra, mis hõlmas mõne kilomeetri pikkust kõndimist, kirjutab Ilta-Sanomat.

Ta istus seejärel toolile, et oodata, millal James soojenduse lõpetab. Kui James tuli treenerile teatama, et ta on treeninguks valmis, ei saanud jooksja mingit vastust. Glance'i süda oli seisma jäänud ja enam ei olnud midagi teha.

Grenada suur spordikangelane rääkis Budapesti maailmameistrivõistlustel Norra NRK-le, et treeningettevalmistus pole kuigi hästi õnnestunud.

„Olen püüdnud olukorraga kohaneda. Minu elus on häid inimesi, kes on mind raskel ajal aidanud,“ ütles James. „Ta [Glance] oli minu jaoks justkui isa eest.“

Olümpiavõitja lisas, et Glance`i leseks jäänud abikaasat oli lohutanud teadmine, et tema mees suri just kergejõustikuväljakul.

Endine tippsprinter Glance võitis 1976. aastal Montrealis USA 4x100 meetri teatemeeskonnaga olümpiakulla. 11 aastat hiljem tuli ta Roomas teatejooksus ka maailmameistriks.

James võistleb täna 400 m jooksu finaalis.