Saksamaa tiimi Proton Competition värve esindav Rump sai eelnevalt LMGTE klassis Barcelona etapil kaheksanda ning Le Castellet’s kümneda koha, hooaja kokkuvõttes olid nad alles 12. tabelireal. Aragoni GP ajasõidus oli tiim neljas. „Kvalifikatsioon läks hästi ja neljas koht on kindlasti õnnestumine. Meil on võistluseks käes head kaardid, peamine on esimesest kurvist kuidagi läbi saada ja siis rütmi leidmine. Siin rajal pole kerge, sest läheb hämaraks ning keskendumisega on vaja teha tööd, et sõit oleks veatu ja püsiks tempos,“ ütles Porsche 911 RSR-19 masinat rooliv Rump peale ajasõitu.

Eestlase mõtted peale ajasõitu:

Martin Rumbi meeskonna võistlus näis Hispaanias minevat varakult lörri, sest kiirema LMP2 klassi autod jõudsid tema tiimikaaslasele Michael Fassbenderile järele ning kontaktist ühega lendas masin teelt välja. Ilmakuulus näitleja Fassbender sai küll sõitu jätkata, kuid seda omas klassis 12. ehk viimaselt kohalt.

Eestlase mõtted peale esimest tundi:

Tiimis teisena rajale läinud Richard Lietz tõstis meeskonna viiendaks. Ankrumees Rump jahtis ööpimeduses pikalt poodiumikohta ning viimastel ringidel jõudiski eestlane kolmandale kohale. LMP2 klassi esikoha võttis Ferrari 488 GTE Evo trio Scott Huffaker, Takeshi Kimura ja Davide Rigon.

Le Mans Series hooaeg jätkub 24. septembril Spa-Francorchamps ringrajal.

Otseblogi