Venemaa Sportmail teatas, et Mahhatškalas asuv Jelena Isinbajeva nimeline staadion saab uue nime. Areeni uueks nimeks saab Trud Stadium. Sama nime kandis staadion ka 2017. aastani, mil see teivashüppelegendi järgi ümber nimetati.

Venemaa meedias ringlevad videod, millelt on näha, kuidas ehitustöölised eemaldavad staadionilt ja selle ümbrusest Jelena Isinbajeva silte ja plakateid.

Venemaa riigiduuma saadik Nikolai Valujev toetas otsust, öeldes, et see põhineb inimeste soovidel. „See on vastus riigi reetmisele. Ükskõik, kuidas seda vaadata. Inimesed soovivad seda,“ kommenteeris ta olukorda.

Juuli alguses teatas Hispaania väljaanne El Digital Sur, et Jelena Isinbajeva on kolinud Hispaaniasse ja elab Tenerife asuvas luksuskompleksis.

„Sõbrad, räägin seda kõigile, kes levitavad valeinformatsiooni - olen maailmanaine. Olen seda alati olnud ja jätkan sellena. Venemaal, nagu ka igas Euroopa riigis, kuuluvad sportlased klubidesse. Kuni 2018. aastani olin CSKA liige. Ametid, millest täna räägitakse, on pelgalt nimelised, sest ma ei ole kunagi olnud Venemaa armee teenistuses. Lisaks ei ole ma kunagi olnud ühegi partei või Riigiduuma liige,“ sõnas Isinbajeva toona.

Isinbajeva on kahekordne olümpiavõitja ja seitsmekordne maailmameister. Samuti on ta naiste teivashüppes maailmarekordi omanik (5,06 meetrit).