27-aastast Hameedi nähti viimati esmaspäeva õhtul. Ungari politsei alustas tema leidmiseks juurdlust. „Me oleme tõesti väga mures,“ rääkis Hameedi õde Sama Hameed Rootsi meediale. „Oleme suures stressis. Politsei otsis teisipäeval tema korteri koertega läbi, aga midagi olulist ei leitud.“

Hameedi isa Talal Hameed sõitis Rootsist Ungarisse poega otsima. „Me ei tea, mis juhtus. Kõik, mida me teha saame on loota, et jumalad saadavad ta varsti meie juurde tagasi.“

Hameed sõlmis 10. augustil aastase lepingu Horvaatia kõrgliigaklubi HNK Goricaga. Varasemalt esindas ta Ungari kolmandas liigas mängivat Zalaegerszegi TE FC duubelvõistkonda.

Ta pidi esmaspäeval sõitma Budapestist Horvaatiasse Velika Goricasse. Enne kadumist oli Hameed rääkinud oma agendi Dragan Sekuliciga ja öelnud, et on põnevil ja valmistub reisiks.

Hameedi isa sõnul tehti rootslasele sel suvel pakkumine veel ka teisest klubist. Lepingu sõlmimisele oldi lähedal, kuid viimasel hetkel jäi asi katki. Tollel perioodil elas Hameed üle hirmutava intsidendi. „Kaks inimest murdsid sisse tema hotellituppa. Üks neist ähvardas teda noaga pussitada. Keegi kutsus õnneks politsei, kes paari minuti pärast kohale jõudis ja mehed minema viis. Pärast seda oli mu poeg hirmul,“ meenutas ta isa.

Tema perekond ja uus koduklubi paluvad kõigilt abi. „Kellel on Hameedi kohta mingit infot, siis palun teatage sellest lähimasse politseijaoskonda. Talle kuulub valge Porsche Taycan,“ teatas HNK Gorica sotsiaalmeedias.

Hameedil on nii Rootsi kui ka Iraagi pass. Ta on jalgpallihariduse saanud Rootsis, kus on elanud alates lapsepõlvest.