Gedly Tugi oda ei saanud ühelgi katsel oda lendama. Tema pikim vise küündis napilt üle 50 meetri ning sportlane pidas paremaks kõik kolm katset vabatahtlikult üle astuda.

„Tehniliselt ei tulnud välja. Olen hea tunnetuse kuhugi ära kaotanud,“ sõnas Tugi pärast võistlust. Suurvõistlusega kaasneva närvipinge taha ta ei pugenud. „Mul polnud siin midagi kaotada, miks siis närvis olla. Siit võistlusest oleks saanud ainult võita.“

Naiste odaviske lõppvõistlusele pääsemiseks piisas tulemusest 59.66. Juulis U23 EM-il hõbeda võitnud Tugi on tänavu sellest korduvalt rohkem visanud. Ta selgitas, miks Budapestis asjad ei õnnestunud.

„Soojendusstaadionil andis õlg natukene tunda. Ta on viimasel ajal imelikuks muutunud. Kui aga õlas midagi häirib, hakkab terve visketehnika peas muutuma. Pisiasjad tulevad välja ja keha ei hoia pinget. Kui aga kehas pinget pole, siis oda ei lenda,“ nentis ta.

Pärast võistlust läheb Tugi Eesti koondise füsioterapeudi Risto Jamnese jutule. „Kurdan talle probleemid ära. Kui õlg hakkabki tunda andma, siis pole mõtet sel hooajal enam võistelda. Sedasi võib saada mõne lolli vigastuse,“ arvas ta.

Naiste odaviske eelvõistluse parim oli lätlanna Lina Muze-Sirma 63.50-ga. Lõppvõistlusele pääses ka teine lätlanna, 61.27 visanud Anete Kocina.