Eesti vajanuks edasipääsu kindlustamiseks 3:0 võitu. Algus oli lootustandev, sest esimene geim võidetigi 25:16, kuid kui teine geim 16:25 kaotati, langes publiku ja naiskonna emotsioon märgatavalt, sest Eesti edasipääsulootused olid nüüd vaid teoreetilised - selleks tulnuks sisuliselt kaks järgmist geimi 25:15 võita. Paraku kaotati needki (skooridega 20:25 ja 17:25).

Tabeliseis:

Otseblogi:

Vaatamata sellele, et Eestil pole enne viimast mängupäeva veel D-grupis ainsana võitu kirjas, on neil võimalik siiski neljandaks tõusta. Selleks peavad nad täna Hispaania alistama 3:0. Ühtlasi oleks tänane võit Eesti naiskonnale üldse esimene EM-finaalturniiridelt.

Kui Eesti peaks täna 3:1 võitma, on seis selline, et nii Eestil kui Hispaanial on grupi lõpuks kirjas üks võit, neli punkti ning geimide vahe 6:13 (hetkel on see eestlannadel 3:12 ja hispaanlannadel 5:10). Sellisel juhul hakataks lugema juba mängupunktide lõppsaldot, mis on hetkel Hispaanial -33 ja Eestil - 81. Eesti 3:2 võit enam võõrustajaid alagrupist edasi ei viiks.

Hispaaniale piisab Eesti vastu seega tõenäoliselt vaid ühe geimi võitmisest, et neljas koht kindlustada. Soome lootused kustusid tänase kaotusega Hollandile. Alagrupi võitja Holland alistas kell 17 alanud mängus Soome 3:0 (18, 21, 17).

D-alagrupist on koht kaheksandikfinaalis tagatud Hollandil, Prantsusmaal ja Slovakkial.