Pikalt tagaajajarollis olnud Eesti suutis avageimis välja tulla 15:22 ja 20:24 kaotusseisust ning võita esimese geimi 26:24. Eestlannad päästsid seega neli geimpalli järjest. Teises geimis hoidis Slovakkia pidevalt paaripunktilist edu. Eesti jõudis küll mitmel korral viigini, kuid 24:24 seisult võõrustajad juhtima minna ei suutnud. Teise geimi võitis lõpuks Slovakkia 26:24. Kolmas geim kuulus kindlalt külalistele, kes haarasid 8:1 eduseisu ning mängu edenedes seda aina kasvatasid. Slovakitarid võitsid kolmanda vaatuse 25:9. Neljandas geimis juhtis Eesti veel 8:7, aga seejärel haaras Slovakkia vaikselt hoovad. Eesti pääses korraks kahe punkti kaugusele (13:15), aga lähemale enam mitte. Viimase geimi võitsid külalised 25:18.

Eesti resultatiivseim oli Kertu Laak 16 punktiga (+12). Kapten Liis Kiviloo tõi 13 silma (+10). Slovakkia poolel tõi Karin Sunderlikova üleplatsinaisena 17 punkti (+11). Karin Palgutova panustas võitu 16 (+12) ja Nina Herelova 12 silma (+11).

Eesti lootused alagrupist edasi pääseda püsivad ka vaatamata tänasele kaotusele elus. Selleks tuleb Eestil homme alagrupi viimases mängus Hispaaniat 3:0 võita ja loota, et päeva esimeses mängus kaotab Soome Hollandile.

Slovakkia kindlustas tänase võiduga D-alagrupis kolmanda koha. Nende jaoks jätkub EM kaheksandikfinaalis, vastane on veel selgumisel.

Mängu eelvaate leiab blogi alt.

Eesti naiskond on kodusel Unibet Arenal toimuval Euroopa meistrivõistluste D-alagrupi turniiril saanud seni kirja kaotused Prantsusmaalt (0 : 3), Soomelt (2 : 3) ja Hollandilt (0 : 3). Slovakkial on all 3:0 võidud Soome ja Hispaania üle, sama tulemusega kaotati Prantsusmaale ja Hollandile.

D-alagrupis on enne kaht viimast mängupäeva seis selline, et edasipääs on kindel Prantsusmaal, Hollandil ja Slovakkial. Nende koondiste puhul on küsimus ainult alagrupi lõppkohtades.

Viimasele play-off kohale heitlevad seega Hispaania (1 võit, 4 punkti), Soome (1 võit, 2 punkti) ja Eesti (0 võitu, 1 punkt). Antud kolmikust on Eesti aga ainus, kel veel kaks mängu pidada (täna Slovakkia, kolmapäeval Hispaania - K.R.).

Tabeliseis on kujunenud selliseks, et täna viimast kaheksandikfinalisti ei selgu. Kui Eesti täna Slovakkiat võidab, selgub viimane edasipääseja homses Eesti ja Hispaania vastasseisus. Kes tolle matši võidab, jõuab 16 parema sekka.

Kui Eesti täna kaotab Slovakkiale - ükskõik mis skooriga - selgub viimane kaheksandikfinalist samuti homme. Eesti vajab sellisel juhul kolmapäeval Hispaania vastu aga kindlasti 3:0 võitu ja peab lootma, et Holland alistab päeva esimeses mängus kuivalt Soome. Hispaanial on lihtsalt Eesti üle võitu vaja, sest igatepidi pole sellisel juhul Soomel võimalus neist mööduda. Soome kohtub kolmapäeval oma viimases mängus tugeva Hollandiga. Sealt vajavad soomlased 3:0 võitu ja nad peavad samal ajal lootma, et Eesti ja Hispaania mäng lõppeb eestlaste võiduga. Seda aga vaid eeldusel, et Eesti täna Slovakkiale kindlalt kaotab.