Videokordusest on näha, kuidas Karsten Warholm viib Budapesti MM-i 400 m tõkkejooksu poolfinaalis joostes ühte tõket ületades jala tõkke kõrvalt, mitte otse üle tõkke. Reeglite kohaselt tähendab selline rikkumine diskvalifitseerimist. Itaalia esitaski protesti, kuid väidetavalt liiga hilja.

Itaalia väljaanne Gazzetta kirjutab, et Itaalia esitas protesti, kasutades nii-öelda uute tõendite reeglit. Muud võimalust polnud, kuna protesti esitamise ametlik aeg oli juba möödas. Reeglid näevad aga ette, et uute tõendite ilmnemisel saab protesti esitada ka hiljem.

Asi võetigi arutamisele, kuid lõpuks tuli siiski teade, et protest on tagasi lükatud ning maailmarekordi omanik ja MM-i suursoosik saab siiski kolmapäeval joosta. Olukorda arutati pikalt, Itaalia meedia andmetel saabus lahendus alles kohaliku aja järgi enne südaööd.

Miks olid aga itaallased Warholmi diskvalifitseerimisest nii tõsiselt huvitatud? Vastus on lihtne: norralase eemaldamise korral pääsenuks finaali sealt esimesena välja jäänud itaallane Alessandro Sibilio.

Warholm oli esmaspäeval joostud poolfinaalide kiireim mees, saades näiliselt rahulikult kulgedes aja 47,09. See on läbi aegade kiireim MM-i poolfinaali tulemus. Norralase suured konkurendid olid samuti tasemel. Rai Benjamin võitis oma poolfinaali 47,24-ga ja tiitlikaitsja Alison dos Santos 47,38-ga. Nemadki ei jooksnud lõpuni viimase käiguga.

Kolmapäeval joostavas finaalis osaleb ka eestlane Rasmus Mägi, kes sai oma poolfinaalis teise koha ja kindlustas sellega koha finaalis.