Budapestis toimuva MM-i 100 meetri jooksu võitis ameeriklane Noah Lyles tänavuse hooaja tippmargiga 9,83. Botswana rahvusrekordi 9,88 lipanud Letsile Tebogo sai hõbeda ja sama tulemusega viib pronksi koju Suurbritannia esindaja Zharnel Hughes.

Kuid enne stardipositsioonile asumist näitas Lyles oma vägevat jalalihaste jõudu, kui mees põrkas kohapealt ligi kahe meetri kõrgusele.

Lyles näitas juba nooruspõlves, et ta jalas on põrget. 17-aastaselt oli tema 100 meetri tippmark 10,18 ning kõrvalala kõrgushüppe rekord 2.03. Kuna sprindis oli läbilöök tõenäolisem, siis edaspidi panustas ameeriklane vaid sellele.

Tagantjärgi oli otsus õige, sest mehe kodus on üks OM-pronks, neli MM-kulda ja üks MM-hõbe. Budapestis üritab ta võtta kolm esikohta. „Ma võidan kulla 100 ja 200 meetri jooksus ning seejärel püstitame me 4 x 100 meetri teates uue maailmarekordi,“ lubas Lyles enne MM-i.

Kolmest lubadusest üks on täidetud, kaks ootavad veel ees. Kuid kindlasti näeme veel selgi MM-il mehe firmamärgiks saanud kõrget hüpet, mida ta näitab sisuliselt iga stardi eel.