400 meetri jooksu olümpiavõitja ja maailmameister Shaunae Miller-Uibo leppis Budapesti MM-il oma eeljooksus ajaga 52,65 seitsmenda kohaga. Pole paha, arvestades seda, et tõsisemalt on Bahama jooksja treeninud alles viimased paar nädalat.

„Tunnen uhkust,“ lausus Miller-Uibo pärast jooksu ajakirjanike ette astudes. „Tulin siia oma tiitlit kaitsma ja ka natuke lõbutsema, enne kui alustan ettevalmistust järgmiseks hooajaks.“

Miller-Uibo jaoks oli Budapesti võistlus eriline ka seetõttu, et esimest korda nägi pisipoeg Maicel teda tribüünil olles suurvõistlusel jooksmas.

Miller-Uibo kuulub vaieldamatult maailma kergejõustiku superstaaride hulka. Ungari pealinna tuli ta 400 m jooksu tiitlikaitsjana, lisaks on tal MM-võistlustelt saadud sellel distantsil kaks hõbedat ja 200 m jooksu pronks. Ühtlasi on Miller-Uibo 400 m jooksu kahekordne olümpiavõitja.

Miller-Uibo eestlasest abikaasa Maicel Uibo ei saa seekord MM-il võistelda. Neli aastat tagasi Dohas kümnevõistluses hõbeda teeninud Uibo oleks reitingupunktide põhjal Budapesti pääsenud, kuid vigastuse tõttu pole ta saanud tänavu võistelda, ega korralikult treenida.

Tänavusel MM-il on naiste 400 m jooksu suursoosik Dominikaani esindaja Marileidy Paulino. Mullu Eugene MM-il ja kaks suve tagasi Tokyo olümpial leppis ta Miller-Uibo järel hõbemedaliga.