36-aastane Messi viis Miami juhtima 23. minutil, mil ta kerge pettega mängis palli endale vasakule jalale ning vajutas selle 20 meetrilt ristnurka. Kuu tagasi Miamiga liitunud argentinlane on löönud uue koduklubi särgis seitsmes mängus kümme väravat, sealjuures igas liigade karika matšis sahistas ta võrku vähemalt korra.

Kodusel Geodis Parkil mänginud Nashville viigistas seisu 57. minutil, kui korneri järgne Fafà Picault' pealöök maandus kaitsja ja väravavahi rikošetist väravavõrgus. Kuigi mõlemal meeskonnal olid veel suurepärased võimalused skoorimiseks, sealhulgas virutas Messi 71. minutil palli posti, siis normaal- ja lisaajal rohkem väravaid ei nähtud.

Nii selgus karikavõitja 11 meetri karistuslöökide seerias, kus asi jõudis välja 11. meeste ehk väravavahtideni. Miami kollkipper Drake Callender vajutas esmalt palli kindlalt lati alla ning viiv hiljem tõrjus ta ametivenna Elliot Panicco penalti.

Sellega võitis Messi sportlaskarjääris 44. karika. Leagues Cup'il osalesid USA, Kanada ja Mehhiko klubid, Miami tagas võiduga endale koha järgmise aasta Põhja- ja Kesk-Ameerika meistrite liiga 16 parema sekka.