Mullu Eesti parimaks võrkpalluriks valitud nurgaründaja Märt Tammearu sai põhikoormust kahes esimeses geimis, tuues kokku kaheksa punkti (+4). „Nüüd hakkab vaikselt looma, paar nädalat on veel EM-ini jäänud. Nüüd peabki füüsis ja mäng parem olema,“ rääkis Tammearu. „Seda näitab ka meie võit Ukraina üle, kes on väga kvaliteetne võistkond.“

Ukraina kuulub Euroopa tippkoondiste sekka, mullu jõudsid ukrainlased MM-il veerandfinaali. Tänavu jõudsid nad Kuldliigas finaali ning teenisid Challenger Cupil pronksmedalid.

Augusti alguses kaotas Eesti võõrsil Tšehhile kahes järjestikuses kontrollmängus mõlemal puhul kõik neli geimi. „Hea tunne, et saime võidu ja esimesed geimid kätte pärast kuiva kaotust Tšehhile,“ märkis nurgaründaja.

Eesti meeskond kuulub EM-il A-alagruppi koos Itaalia, Šveitsi, Serbia, Saksamaa ja Belgiaga. Eestlaste avamäng on 30. augustil sakslaste vastu.

Vaata Delfi videost pikemalt, kuidas Tammearu hinnangul Eesti koondis viimaste nädalatega edasi on liikunud ning missugune õhkkond tiimis enne finaalturniiri valitseb.