Augusti alguses kaotas Eesti võõrsil Tšehhile kahes järjestikuses kontrollmängus mõlemal puhul kõik neli geimi. Reedel Ukraina vastu võeti aga 3:2 võit. Kaks meeskonda kohtuvad Kalevis omavahel ka homme kell 16.

Mõlemad koondised tegid matši jooksul koosseisus palju vangerdusi. Rikberg saatis platsile lõpuks 14 meest. EM-i eelsesse laagrisse jäänud mängijatest ei saanud reedel mänguaega sidemängija Robert Viiber, diagonaalründaja Valentin Kordas, nurgaründaja Stefan Kaibald ning libero Johan Vahter. Peatreener Rikberg rõhutas juba kohtumise eel, et mõlemas matšis on oodata palju vangerdusi ja katsetusi, et seejärel lõplik otsus EM-ile sõitva koosseisu osas teha.

„Homme vangerdan vähemalt sama palju. Nende kahe mängu järel selgub 14-15 meest, kes jätkavad meiega laagris,“ rääkis Rikberg Delfi intervjuus. „Valik tuleb teha, sellepärast annan ka meestele võimaluse. Loodetavasti leian kõigile enam-vähem võrdse mänguaja.“

Koondise laagrist lahkus neljapäeval nurgaründaja Albert Hurt, kes on pikalt kimpus olnud reiega. „Selge oli see, et tema reie olukord oli suve algusest väga kehva. Missioon oli äratada ta niivõrd ellu, et ta saaks tasemel võrkpalli klubihooajal mängida,“ selgitas koondise peatreener.

Koondise koosseis mängudeks Ukrainaga:

Sidemängijad: Renet Vanker, Markkus Keel, Robert Viiber
Diagonaalründajad: Oliver Venno, Renee Teppan, Valentin Kordas
Nurgaründajad: Robert Täht, Martti Juhkami, Märt Tammearu, Karli Allik, Stefan Kaibald
Temporündajad: Andri Aganits, Timo Tammemaa, Henri Treial, Marx Aru, Mihkel Varblane
Liberod: Silver Maar, Johan Vahter

Vaata Delfi videost, kuidas Rikberg senise ettevalmistusperioodiga rahul on, mida tänane mäng Ukrainaga Eesti koondise osas näitas ning kui keeruline saab olema EM-ile lendava koosseisu paika panemine.