Avageimi võitsid ukrainlased 25:18, teine kuulus jällegi eestlastele 25:23. Kolmas geim läks külalistele 25:18, neljanda võitsid aga võõrustajad 25:15.

Kui esialgu oli kokku lepitud, et sõltumata seisust mängitakse vähemalt neli geimi, siis pärast 2:2 skoori peeti ära ka otsustav viies geim. Tasavägises viimases geimis olid ukrainlased pikalt punkti-kahega peal, aga lõpuks panid eestlase paremuse maksma. 13:13 seisul säras diagonaal Renee Teppan kahe serviässaga ning kindlustas Eestile võidu.

Mõlemad koondised tegid matši jooksul koosseisus palju vangerdusi. Peatreener Alar Rikberg saatis platsile lõpuks 14 meest. EM-i eelsesse laagrisse jäänud mängijatest ei saanud reedel mänguaega sidemängija Robert Viiber, diagonaalründaja Valentin Kordas, nurgaründaja Stefan Kaibald ning libero Johan Vahter. Peatreener Rikberg rõhutas juba kohtumise eel, et mõlemas matšis on oodata palju vangerdusi ja katsetusi, et seejärel lõplik otsus EM-ile sõitva koosseisu osas teha. „Ses osas tahan rõhutada, et platsil olevate mängijate ja koosseisude osas ei maksa mingeid järeldusi teha või märke otsida seoses EMiga.“

Eestlaste resultatiivseim oli Martti Juhkami 12 punktiga. Karli Allik ja Teppan tõid 10 silma. Kahes esimeses geimis mänginud Robert Tähe ja Märt Tammearu arvele jäi kaheksa silma.

Ukraina poolel jõudsid kahekohalise punktiarvuni kolm meest. Vasõl Tupchii tõi 13, Dmõtro Terjomenko 12 ja Illia Kovalov 11 punkti. Eesti ja Ukraina kohtuvad omavahel uuesti laupäeval kell 16.

Eesti meeskond kuulub EM-il A-alagruppi koos Itaalia, Šveitsi, Serbia, Saksamaa ja Belgiaga. Eestlaste avamäng on 30. augustil Saksamaa vastu.