Lavia sõlmis Londoni tipptiimiga koguni seitsmeaastase lepingu. Chelseal tuli belglase eest Southamptonile lauale panna 62 miljonit eurot. Koos boonustega võib üleminekusumma veel kasvada.

Belglane mängis möödunud hooaja Southamptonis, saades Premier League'is kirja 29 kohtumist ning ühe värava. Southampton jäi liigas aga viimaseks ning jätkab sel hooajal Championshipis.

Lavia on lühikese aja jooksul juba teine mängija, kelle Chelsea Liverpooli eest ära ostis. BBC teatel tegi Liverpool Southamptonile belglase osas kolm pakkumist, aga kõik lükati tagasi.

Samuti napsas Chelsea Liverpooli eest Ecuadori poolkaitsja Moises Caicedo, kelle eest tuli lauale käia 116 miljonit eurot. Koos boonustega võib summa kasvada üle 130 miljoni euro. Seejuures jõudsid Liverpool ja Brighton vahepeal ülemineku osas kokkuleppele, aga mängija ise soovis ainult Chelseaga liituda.

Londoni klubi on suvel toonud klubisse veel ründajad Nicolas Jacksoni (Gambia) ja Christopher Nkunku (Prantsusmaa), ääreründajad Diego Moreira (Portugal) ning Angelo Gabrieli (Brasiilia). Poolkaitsjatest täiendati ridu Caicedo, Lavia ja prantslase Lesley Ugochukwuga. Lisaks liitus meeskonnaga prantlsasest kaitsja Axel Disasi ning hispaanlasest väravavaht Robert Sanchez.

Chelsea on välismeedia teatel kulutanud sel suvel uutele mängijatele veidi üle 393 miljoni euro. Samal ajal on klubist lahkunud 13 mängijat, kelle eest on Chelsea kokku teeninud üle 235 miljoni euro.

Summa kasvab ilmselt veelgi, sest tiimi uue peatreeneri Mauricio Pochettino plaanidesse ei kuulu näiteks Belgia ründaja Romelu Lukaku ega ka Maroko poolkaitsja Hakim Ziyech. Ziyechi seostatakse Istanbuli Galatasarayga. Lukakut on seostatud Torino Juventusega. Tuntud jalgpalliajakirjanik Fabrizio Romano vahendas augusti alguses, et Juventus ja Lukaku jõudsid kokkuleppele, aga kaks klubi omavahel mitte.