Djokovic mängis kaheksandikfinaalis üle prantslase Gael Monfilsi (ATP 211.) 6 : 3, 6 : 2. Matš kestis tund ja üheksa minutit. Pärast tänast mängu on Djokovic võitnud Monfilis vastu kõik 19 omavahelist kohtumist.

Djokovic lõi kohtumise jooksul ühe ässa ja tegi kolm topeltviga, Monfils lõi kuus ässa ja patustas viie topeltveaga. Serblase esimene serv õnnestus 59%-liselt ja ta võitis 81% esimeselt servilt mängitud punktidest, Monfilsi vastavad näitajad olid 53% ja 79%. Djokovic realiseeris murdepalle 80%-liselt (4/5) ja Monfils 100%-liselt (1/1). Djokovic lõi kümme äralööki ja tegi kuus lihtviga, prantslase vastavad näitajad olid 13 ja 14.

„See oli omamoodi eriline moment meie mõlema jaoks. Viimase 15 aasta jooksul oleme mänginud teineteise vastu erinevates maailma paikades, kaasa arvatud juunioride seas,“ rääkis Djokovic kohtumise järel. „Ta on üks tennisetuuri atleetlikumaid mängijaid ja tuleb olla valmis, et iga pall tuleb tagasi. Me polnud teineteise vastu mänginud juba mitu aastat ja hea on näha teda tagasi tipus.“

Turniiri veerandfinaalis kohtub Djokovic maailma 9. reketi Taylor Fritziga.

Pääsu veerandfinaali kindlustas ka maailma esireket Carlos Alcaraz, kes võitis 3 tundi ja 14 minutit kestnud kohtumises ameeriklast Tommy Pauli 7 : 6, 6 : 7, 6 : 3. Järgmises ringis mängib Alcaraz austraallase Max Purcelliga (ATP 70.).

„Soovin siin väga võita, kuna eelmisel nädalal ei olnud ma edukas. Olen oma mängutasemega väga rahul. Ma tunnen, et see läheb aina paremaks. Mul on väga hea meel, et pääsesin veerandfinaali,“ rääkis Alcaraz kohtumise järel.