Viimase Eesti klubina oli sel hooajal Euroopas konkurentsi jäänud FC Flora, kes kaotas eile õhtul Lilleküla staadionil Rumeenia meistrile Constanta Farulile 0:2, olles nädal varem võõrsil jäänud samale vastasele alla 0:3.

Eesti klubid pidasid tänavu eurosarjas kümme mängu, millest kaotati üheksa ja viigistati üks (Paide Linnameeskonna 0 : 0 Fääri saarte klubiga B36). Väravate vahe jäi neis matšides 2 : 20. Sealjuures jäid Eesti ründajad kuivale, mõlema värava autor oli FCI Levadia leegionär Ernest Agyiri, kes on tänaseks Eestist lahkunud.

Pohlak tunnistas „Erisaatele“, et Eesti klubide eurokaotused tekitavad paratamatult ebameeldiva emotsiooni ning tõi välja EJL-i poolt juurutavad loogikad, mis võiksid tulevikus teha meie klubid Euroopas konkurentsivõimelisemaks.

Viimastel nädalatel on avalikus ruumis, eriti just endiste jalgpallurite ja preaguste treenerite poolt, palju kriitikat saanud Eesti jalgpalli noortetöö ja treenerikoolituste kvaliteet. Ühe karmima tagasisidega tuli 9. augustil Õhtulehe veergudel välja Indrek Zelinski, kes ütles: „Jalgpalliliidu treenerikoolituste tase on ülinõrk. Isegi Pro-kursusel mõtlesin: mida ma siin teen? Ma tahtnuks sealt saada tõeliselt väärt teadmisi ja keerukat väljakutset, aga sain väga kiiresti ja lihtsalt paberi.“

Kuidas vastab Pohlak Eesti koondise eksründaja kriitikale (saates alates 35:30) ning millises seisus on EJL-i vaatevinklist meie noortega tehtava töö kvaliteet, kuula lähemalt saatest!

Kõiki Delfi „Erisaateid“ saad kuulata ka Spotifyst või Delfi Tasku rakendusest. Laadi rakendus alla kas App Store’ist või Google Play'st!