„Kamandasin oma pere varem kohale. Otsisin nad teadlikult varem üles, et kui on raske seis, siis tean, kus nad istuvad. Korraks vaatasin ka neile otsa ja hingasin sisse-välja,“ rääkis Kibbermann.

Avamängu ligi 2000-pealine Unibet Arena publik lõi Kibbermanni sõnul siiski mõnusa atmosfääri ning peale õnnetut avageimi sai ka kodunaiskond närvilisusest jagu.

„Tegelikult ei jõudnudki vaadata, kes siin kõik kohal on, kuigi tean, et iga teine inimene on mulle kuidagimoodi tuttav. Kui vinge punkt tuleb ja kogu see rahvas lippude ja plaksutitega kaasa elab, on see ülivinge. Mul on ülivinge tunne rahva ees mängida. Ma loodan, et neile meeldis ka,“ lisas ta.

Mängust rääkides tõi Kibbermann välja prantslannade harjumatult kõrge bloki ja tugevad servid, samas ka teisest setist alates sisse lipsanud servivead, mis lubasid ka Eestil rohkem mängu ehitama hakata.

„Esimeses geimis oli meil pehmelt öeldes kaos. Mänguplaanidest, mis ette on tehtud, on raske kinni pidada, kui nad servivad nii kõvasti ja vastuvõtud jäävad kaugeks. See lükkab ju kogu mänguplaani nulli. Siis tuleb lihtsalt kõrge pall ette panna ja loota parimat. Alguses kompasime veidi, mis nende vastu tegema peaks, kui kõrgel need blokid on - see on ikkagi teine tase, millega me pole harjunud. Keeruline oli,“ rääkis Kibbermann.

„Prantsusmaa arvas ilmselt esialgu, et nad saavadki meiega nii lihtsalt hakkama, aga teise-kolmanda seti ajal, mulle tundus, eksisid nad ise serviga kõvasti rohkem. Ma ei tea, kas nad tahtsid rohkem riskida või kindla peale minna, aga sealt tuli palju vigu vahele ning me kasutasime need võimalused ära - sealt see vaikselt hakkas tulema. Ise uskusime ka. Teises-kolmandas geimis olime väga rõõmsad, julgesime otsustada ja võtta punkte - selle üle on hea meel.“

„Suutsime ka nautida. Need punktid, mis me saime, olid vapustavad. Monster block'id, ässad, kaitsvad pallid... Selles mõttes pole midagi häbeneda! Kaks-kolm geimi näitasime ilusat võrkpalli. Hea meel on, et lõpetasime raske mängu positiivse tooniga. Koorem on nüüd õlult langenud. Nii tugeva vastase vastu saime isegi oma mängu käima. Rahva toetus oli niivõrd oluline. Loodan, et siit läheb ainult paremaks ja oleme edaspidi julgemad.“

Järgmise mängu kodusel EM-il peab Eesti naiskond laupäeval, kui Unibet Arenal kohtutakse kell 19 Soomega. Pühapäeval kell 19 on vastaseks Holland, teisipäeval kell 20 Slovakkia ja kolmapäeval kell 20 Hispaania. Piletid turniirile on saadaval Piletitaskus.