221 cm pikkune ja 28-aastane mängumees andis sotsiaalmeedias teada, et trauma tõttu jääb tal MM-il väljakule jooksmata. Porzingis on sel suvel harjutanud koos Läti koondisega, kuid kontrollmängudes ei ole ta väljakule tulnud.

Alles hiljuti hakkas meedias levima uudis, et Porzingis jääb trauma tõttu MM-ilt eemale. Seejärel lükkas Läti alaliit selle uudise ümber. Nüüd on aga Porzingise MM-ilt eemale jäämine reaalsus.

„Pean raske südamega ütlema, et ma ei saa maailmameistrivõistlustel osaleda,“ teatas Porzingis Twitteris. „Oleme tegelenud nädalaid taastusraviga ning teinud MRT uuringuid, kuid ma ei saa siiski jalavigastuse tõttu endast kõike anda.“

„Tegemist on koos koondise treenerite, meditsiinipersonali ning Boston Celticsiga tehtud otsusega. Võtsime arvesse kõikide nõuandeid ning jõudsime järeldusele, et tuleb jätkata taastusraviga,“ kirjutas Porzingis. „Tegemist on äärmiselt raske otsusega, kuid luban, et toetan koondist kogu MM-i jooksul.“

Esmakordselt MM-il mängiv Läti kuulub H-alagruppi, kus minnakse vastamisi Kanada, Prantsusmaa ja Liibanoniga.

Lõppenud NBA hooajal esindas Porzingis Washington Wizardsit. Põhihooajal sai ta kirja 65 kohtumist, mille jooksul viskas keskmiselt 23,2 punkti ning võttis 8,4 lauapalli ja jagas kaaslastele 2,7 resultatiivset söötu. Keskmiselt visatud punktide arv oli tema senise karjääri parim.

Algavaks hooajaks liitus Porzingis aga NBA tippu kuuluva Boston Celticsiga. Lätlane lõi Bostoniga käed kaheks aastaks ning teenib selle aja eest 60 miljonit USA dollarit.

Porzingis esindas Läti koondist viimati 2022. aasta augustis, kui ta jooksis väljakule kahes MM-valikmängus, kus viskas keskmiselt 25,5 punkti ning võttis 14 lauapalli. Enne seda oli tal koondise esindamises viie aasta pikkune paus. Enne mulluseid valikmänge esindas Porzingis Läti koondist viimati 2017. aasta EM-il.