„Tsenter Matthias Tassi liitumise järel on meeskond uueks hooajaks komplekteeritud. Me tundsime puudust suurest tüübist, kes suudaks korvi all duelle võita ja leidsime Matthiase näol sobiva mehe,“ seisis Oostende klubi pressiteates.

Filou krooniti möödunud hooajal Belgia meistriks, mis tagas neile koha FIBA Meistrite liiga alagrupiturniiril ning Belgia-Hollandi ühisliigas saadi Leideni järel teine koht.

Tassi eelmine klubihooaeg jäi poolikuks. Itaalia kõrgliigaklubi Trento sõlmis küll eestlasega eelmisel suvel 1+1 lepingu, aga esimese hooaja pidi ta plaani järgi viibima laenul.

Nii läkski, esmalt siirdus Tass Poola kõrgliigasse Dabrowa Górniczasse ja seejärel liitus novembrikuus Hispaania meistriliigaklubiga Manresa. Paraku hakkas talle peagi selg tunda andma ja alates jaanuari keskpaigast keskmängija enam platsil ei käinud.

„Itaalias katkes leping ära,“ lausus Tass. „Trentol tuli uus peatreener ja ta alustab kõike nullist. Uuel treeneril polnud väidetavalt õrna aimugi, et mina seal olnud olin,“ rääkis Tass juulikuus Delfile, et Trento temaga lepingut pikendada ei soovinud.

Tass pidas viimase mängu Hispaania kõrgliigas 15. jaanuaril Valencia vastu. Seitsme kohtumisega viskas ta keskmiselt 14 minutiga 3,6 punkti ning võttis 2 lauapalli. Parima esituse tegi ta detsembris Madridi Reali vastu, kogudes üheksa punkti ja kümme lauapalli.