Tugevuselt teises veemoto sarjas on võistlemas paadid, mille miinimumkaal on 550 kilogrammi. 200 hobujõulised mootorid arendavad tippkiiruseks 190+ km/h ja kurvides ulatuvad G-jõud lausa 4,5-ni. MM-sarja etapp koosneb kahest võistluspäevast - esimesel päeval on vabatreeningud ja kvalifikatsioonid ning teisel päeval sõidetakse põhisõit pikkusega 35 ringi.

Stefan Arand on F2 klassis võistlemas juba teist aastat, kuid MM-sarja sisenes esmakordselt. Sügisel valmis Itaalias DAC tehases tuliuus võistluspaat, mis ehitati spetsiaalselt Arandile ja mille projekteerija on 10 kordne veemoto F1 maailmameister Guido Cappelini.

Laupäevasel vabatreeningul näitas kiireimat aega Monaco esindaja Giacomo Sacchi ning Arand sai tagasihoidliku 16. koha. Kvalifikatsioonis sõitis eestlane välja aga koguni paremuselt teise aja, kui teda edestas vaid Sacchi. Varasemalt polnud F2 MM-sarjas sellist asja nähtud, et mõni uustulnuk oleks ennast kohe esimeses kvalifikatsioonis esikolmikusse sõitnud.

Stefan Arand.

Põhisõiduks ennustati, et väga kiired startijad on Araabia Ühendemiraatide sõitjad - kolmekordne maailmameister Rashed Al Qemzi ja Mansoor Al Mansoori. Parima lähte saigi Al Qemzi, tema järel Colin Jelf, Al Mansoor, Sacchi ja viiendana Arand.

Esimese ringi lõpuks suutis Arand tõusta neljandaks ja asus Al Mansoori survestama. 17. ringil sõitis aga lätlane Nikita Licjs vastu pöördepoid ning sõitjatele lehvitati kollast lippu, mis tähendas, et tempo tuleb maha võtta ja möödasõite ei tohi teha.

Viis ringi hiljem võis sõit jätkuda, kuid peagi tegi Al Mansoori avarii ja kohtunikud lehvitasid uuesti kollaseid lippe. Al Mansooriga oli õnneks kõik korras, aga raja koristamine võttis aega ja sõiduks enam ei läinudki. Esikoha noppis Al Qemzi, kuid teisena finišilipu saanud Colin Jelfile määrati stardisirge rikkumise tõttu karistus ja teiseks tõusis kolmandana finišeerinud Arand.

„Oleme ise nädalavahetusega väga rahul. Ei oleks oskanud sellist tulemust oodata. Tulime siia õppima ja osa võtma, aga nüüd lõpetasime sellise tulemusega. Olen ise väga õnnelik ja kogu meeskond on väga rahul. Suured tänud meeskonnale ja kõigile inimestele, kes mind on siia jõudmiseks toetanud,“ võttis Arand võistluse kokku.

Formula 2 MM-sarja teine etapp sõidetakse 2.-3. septembril San-Nazzaros Itaalias.