Eesti koondisele on harva midagi lihtsalt tulnud. Erand polnud ka teisipäeva õhtu peaaegu pilgeni täidetud Tondiraba jäähallis. Iisraeli vastu vajati võitu ja see saadi ülinapilt, 67:65.

Teise poolaja alguses jäädi 38:48 kaotusseisu. Kõigest mõne minutiga tehti vahe tasa ja viimastel minutitel oldi juba ees. Aga... kui 13 sekundit enne lõppu jäi Kristian Kullamäe pallist ilma, võis karta kõige hullemat. Iisrael andis palli mitu tähtsat viset tabanud Bar Timori kätte. Õnneks oli tema kolmene liiga keeruline, et sisse minna. Ja kuigi protokollis märgiti möödavise ära, poleks see videot järgi vaadates nagunii aega mahtunud. Eesti võit!

„Joonas Riismaa tegi hea kaitse, provotseeris Timori korvi alla minema, aga ta tahtis kolmest visata. Nad ei tahtnud lisaajale minna. Nad olid nagunii edasi,“ sõnas üheks Eesti jokkeriks osutunud Hugo Toom.

Toom sekkus esimest korda mängu teise poolaja alguses. Üks põhjuseid oli see, et algviisiklane Mikk Jurkatamm oli haige ja ei saanud jätkata. Toom oli Jurkatamme asendamiseks loogiline valik. Esimeses mängus Tšehhiga ta platsile ei saanud, aga Põhja-Makedoonia vastu näitas ta kohtumise lõpus sisu.

„Kui kahes mängus istuda, on raske sekkuda. Usun, et Põhja-Makedoonia lõpp aitas kaasa. Sain nüüd ka teisel poolajal aidata,“ ütles seitse punkti visanud Toom.

Kaspar Treier tõi Eesti parimana 16 punkti, Artur Konontšuk lisas 12 ning Mihkel Kirves 8 punkti. Iisraeli resultatiivseimad olid Roman Sorkin ja Bar Timor, kes viskasid vastavalt 18 ja 15 punkti.

Eesti, Iisrael ja Tšehhi said Tallinnas toimunud turniiril kõik kaks võitu ja ühe kaotuse, aga tänu omavaheliste mängude korvide vahele sai esimesena edasi Iisrael ja teisena Eesti. Põhja-Makedoonia kaotas kõik kolm kohtumist.

Delfi tähelepanekud Eesti – Iisraeli mängust: