1. veerandaeg: Eestil oli esimestel minutitel vastaste survega kohati raskusi, aga teisel pool platsi tehti Iisraeli elu samuti keeruliseks. Viie minuti järel läks Eesti 10:5 ette ja siis suurendasid Artur Konontšuki korvid edu kahekohaliseks (15:5). Kuigi Eesti lubas endale mitu hooletut pallikaotust enda korvi all, suudeti esimene veerand võita 20:12. Konontšuki arvel oli seitse punkti.

2. veerandaeg: Eesti suutis esimestel minutitel tänu Kaspar Treieri kolmestele edu hoida, aga kui teist perioodi oli mängitud pisut üle kolme minuti, kärpis Iisrael vahe neljale punktile. Eesti oli selleks hetkeks teinud juba üheksa pallikaotust. Seejärel hakkasid Iisraelil tabama ka esimesed kolmesed ja 2.46 enne esimese poolaja lõppu ilmus tabloole 32:32 viik. Poolaja võitis tänu Treieri ja Kullamäe korvidele 36:34 siiski Eesti. Eesti resultatiivseimana oli Treieril kirjas 11 punkti, Iisraeli kasuks oli 9 punkti toonud Sorkin.

3. veerandaeg: Iisrael alustas veerandaega 14:2 vahespurdiga ning haaras 48:38 eduseisu. Pärast seda aga külaliste hea hoog rauges ja viimase kuue minutiga lubasid eestlased endale visata kõigest kaks punkti. Neljandale veerandajale mindi vastu Eesti 52:50 juhtimisel, kui Joonas Riismaa murdis korvi alla ning tabas päris raske viske.

4. veerandaeg:

Otsustav neljandik kulges punkt-punkti mängus, kus eestlastel õnnestus valdavalt nappi eduseisu hoida. Neli minutit enne lõppu tabas Bar Timor kolmese ja viis Iisraeli 62:61 juhtima, kuid Riismaa ja Treieri korvide toel pääses Eesti 66:62 ette. Timori kolmene tõi Iisraeli küll uuesti punkti kaugusele, aga Yam Madari tehnilise vea järel sai Konontšuk vabaviske sisse ja kindlustas Eestile võidu.

Kaspar Treier tõi Eesti parimana 14 punkti, Artur Konontšuk lisas 12 ning Joonas Riismaa ja Mihkel Kirves 8 silma. Iisraeli resultatiivseimad olid Roman Sorkin ja Bar Timor, kes viskasid vastavalt 18 ja 15 punkti.

Eesti, Iisrael ja Tšehhi teenisid Tallinnas toimunud turniiril kõik kaks võitu ja ühe kaotuse, aga tänu omavaheliste mängude korvide vahele sai esimesena edasi Iisrael ja teisena Eesti. Põhja-Makedoonia kaotas kõik kolm kohtumist.

Kõigi eelduste kohaselt kohtub Eesti reedel play-off'i poolfinaalis Poolaga, kes on senised kaks alagrupikohtumist võitnud ja läheb homme vastamisi Portugaliga.

Vaata mängu tipphetki:

Blogi:

Enne mängu:

Enne kolmanda vooru matše oli Iisraelil kaks võitu, Eestil ja Tšehhil üks võit ning Põhja-Makedoonial null võitu. Kell 16 alanud mängus alistas Tšehhi 94:82 Põhja-Makedoonia ning nemadki tõusid kahe võidu peale. Eesti seis on sestap endine: kuni kaheksapunktiline võit Iisraeli vastu viiks Eesti grupist teisena edasi, sellest suurem võit tooks grupis esikoha ja kaotus jätab võõrustajad kolmandaks.

Alagrupist pääsevad edasi kaks paremat, kes sõidavad Poola Gliwicesse, kus järgmisel aastal peetavale suurele kvalifikatsiooniturniirile jõudmiseks tuleb võita nii poolfinaal kui ka finaal. Teist gruppi juhib kahe vooru järel Poola, kes alistas esmaspäeval 85:76 Bosnia ja Hertsegoviina. Poolal on kaks, Bosnial ja Portugalil üks ning Ungaril null võitu.

Tallinna grupi mänge alustas Eesti laupäeval 74:77 kaotusega Tšehhile, päev hiljem võideti 83:59 Põhja-Makedooniat. Iisrael alistas Põhja-Makedoonia 86:65 ja Tšehhit võideti 80:67.

Võit Iisraeli üle tagaks Eesti koondisele edasipääsu. Kui edu on kuni kaheksa punkti, saab Eesti grupis teise koha, suurema võidu korral esikoha. Eesti jõuaks kahe sekka ka juhul, kui Tšehhi kaotaks Põhja-Makedooniale, aga seniste mängude põhjal oleks see üllatus.

Iisraeli koondise liidrid on Euroliigas mängivad Yam Madar ja Roman Sorkin. Suvel Belgradi Partizanist Istanbuli Fenerbahcesse siirdunud Madar on Tallinna turniiril visanud keskmiselt 19,5 punkti ja andnud 4,5 korvisöötu. Tel Avivi Maccabi tsentril/suurel äärel Sorkinil on kirjas 16 punkti ja 6,5 lauapalli. Keskmiselt 17 punkti on visanud Tel Avivi Hapoeli tagamees Bar Timor ja 12,5 punkti on toonud Yiftah Ziv, kes hakkab koos Artur Konontšukiga mängima Hispaania kõrgliigas Granadas.

Konontšuk on seni Eesti koondise kasuks on visanud 12,5 punkti, Sander Raiestel on kirjas 10 punkti ja 8,5 lauapalli.

Eesti koosseis:

Kristian Kullamäe (194 cm, Bilbao)
Kasper Suurorg (197 cm, TalTech/Optibet)
Mikk Jurkatamm (195 cm, Kalev/Cramo)
Joonas Riismaa (199 cm, Brindisi)
Hugo Toom (200 cm, Kalev/Cramo)
Henri Drell (205 cm, klubita)
Sander Raieste (203 cm, Vitoria Baskonia)
Artur Konontšuk (202 cm, Granada)
Kaspar Treier (204 cm, Sassari)
Kregor Hermet (205 cm, Kalev/Cramo)
Mihkel Kirves (200 cm, Kalev/Cramo)
Matthias Tass (208 cm, klubita)

Iisraeli koosseis:

Yam Madar (190 cm, Fenerbahce)
Gil Beni (180 cm, Tel Avivi Hapoel)
Roi Huber (188 cm, Galil Elion Hapoel)
Bar Timor (190 cm, Tel Avivi Hapoel)
Yiftah Ziv (191 cm, Granada)
Yair Kravits (193 cm, Bnei Herzliya)
Roy Paretsky (195 cm, Be'er Sheva Hapoel)
Oz Blayzer (199 cm, Jeruusalemma Hapoel)
Netanel Artzi (200 cm, Holoni Hapoel)
Noam Avivi (201 cm, Afula Hapoel)
Roman Sorkin (208 cm, Tel Avivi Maccabi)
Gabriel Chachashvili (209 cm, Jeruusalemma Hapoel)