Williams võitis avaringis venelannat Veronika Kudermetovat 6 : 4, 7 : 5. Matš kestis kaks tundi ja kolm minutit.

Avasetis jäi Williams kahe servimurdega 1 : 4 kaotusseisu, kuid võitis siis viis järjestikust geimi ja ühtlasi seti. Sarnane stsenaarium, rullus lahti teises setis, kus Williams pööras 0 : 4 kaotusseisu 7 : 5 setivõiduks.

Williams lõi kohtumise jooksul ühe ässa ja tegi kaks topeltviga, Kudermetova lõi kolm ässa ja patustas üheksa topeltveaga. Ameeriklanna esimese serv õnnestus 64%-liselt ja ta võitis 64% esimeselt servilt mängitud punktidest, Kudermetova vastavad näitajad olid 50% ja 59%. Williams realiseeris murdepalle 67%-liselt (6/9) ja Kudermetova 57%-liselt (4/7).

Ameeriklanna võitis maailma TOP 20 sekka kuuluvat mängijat viimati 2019. aasta suvel, kui oli parem hollandlannast Kiki Bertensist. „Ärge ahvatlege mind,“ vastas Williams, kui temalt küsiti pärast mängu, miks ta ikka profitennist mängib. „Mulle meeldib see mäng. Viimased aastad on olnud vigastuste osas rasked. Tahan olla tugev ning olla mina ise. See on minu jaoks peamine.“

Turniiri teises ringis kohtub Williams hiinlanna Qinwen Zhengi (WTA 24.) ja valgevenelanna Aliaksandra Sasnovichi (WTA 74.) vahelise vastasseisu võitjaga. Edu korral teises ringis kohtub Williams suure tõenäosusega maailma esireketi Iga Swiatekiga.