Iisraeli korvpallikoondis on seni võitnud kaks, Tšehhi ja Eesti ühe ning Põhja-Makedoonia mitte ühtegi mõõduvõttu. Kell 16 algab Tondiraba saalis Tšehhi ja Põhja-Makedoonia matš, kell 19 madistavad võõrustajad Iisraeliga.

Neljast meeskonnast kaks parimat pääsevad edasi Poolas toimuvasse järgmisesse ringi. Tšehhi koondislased on siiski üsna mures – kuna Iisrael pääseb edasi kuni 23-punktilise kaotuse korral, siis äkki nad ei võta viimast kohtumist Eestiga liialt tõsiselt.

„Matemaatika on lihtne, aga see pole meie vaates kuigi positiivne,“ vihjas Diego Ocampo abitreener Jan Šotnar kodumaa meedias tõigale, et kui võõrustajad võidavad viimase matši ühe kuni 23 silmaga, siis Tšehhi pühib igal juhul edasipääsust suu puhtaks, ning grupist lähevad edasi Iisrael ja Eesti.

Tšehhid alistasid avamängus 77 : 74 Eesti, aga nad jäid Iisraelile alla 67 : 80. Šotnar kahetses seda, et mõlemas matšis läksid tšehhidel kohtumiste lõpud käest.

„Mängus Eestiga juhtisime enne lõppu kuue punktiga, pall oli meie valduses ning lõpuks võitsime vaid kolmega. Sama juhtus Iisraeliga, sest minut enne kohtumise lõppu olime taga seitsmega, kuid kahe [Yam] Madari kolmese tõttu kaotasime 13-ga. Selles plaanis läks õnnetult, kuid meie eesmärk oligi avamängus Eesti alistamine, ja me teadsime, et Iisraeli vastu läheb raskeks. Usume endiselt, et isegi kui Iisrael pole täielikult motiveeritud, siis neil on kvaliteeti Eesti alistamiseks. Me saame keskenduda sellele, mida me saame mõjutada ehk me peame alistama makedoonlased,“ märkis Šotnar.

Samale viitas 28-aastane koondislane Martin Peterka. „Me ei tohi nendele numbritele keskenduda. Peame oma matši võitma ja siis vaatame edasi. Ma arvan, et Iisrael on parem meeskond ja nad peaksid Eesti alistama... aga eks näis, kuidas nad viimasele kohtumisele vastu lähevad,“ osutas 205 cm pikkune korvpallur.

Eesti ja Iisraeli korvpallilahingu pääsmed on saadaval Piletitasku keskkonnas.

Ela Eesti korvpallikoondisele kaasa ja osale ennustusmängus, mida toetab alkoholivaba Saku Originaal!