„Soomlased peaksid tema üle uhked olema. Robert Helenius on väga hea poksija,“ rääkis Iltalehtile Joshua promootor, poksimaailma üks tuntumaid selle töö tegijaid Eddie Hearn. „AJ pidi kõvasti lööma, et teda võita.“

Algselt pidid Londonis kohtuma hoopis kaasmaalased Joshua ja Dillian Whyte. Jamaical sündinud Inglismaa poksija põrus aga dopingukontrollis ning nii sai kõigest nädalase etteteatamisega võimaluse Helenius.

„Helenius tuli lühikese hoiatuse pealt ja näitas tõelist südant. See, kuidas ta kohe esimeses raundis alustas ning Joshua't otse vastu nina tabas, oli imeline,“ tunnustas Hearn. „Anthony treenis viis nädalat Whyte'i jaoks. Siis aga vastane muutus, Helenius on pikem ja hoopis teistsugune poksija. Ei saanudki eeldada, et tuleb kerge matš.“

Pikk tee Furyni

Endine WBA, IBF-i ja WBO tiitlivööde omanik Joshua loodab järgmisena kohtuda endise WBC maailmameistri Deontay Wilderiga. Kui osapooled jõuavad kokkuleppele, peetakse matš ilmselt järgmise aasta alguses Saudi Araabias.

Hearni sõnul on Joshua plaan selge. „Esiteks Helenius, siis Wilder ja lõpuks Tyson Fury,“ selgitas ta. Fury on valitsev WBC maailmameister, ta võttis tiitlivöö 2020. aastal üle just Wilderilt.

Kui Joshua peaks alistama Wilderi ja jõudma matšini Furyga, siis raskekaalu poksi absoluutset valitsejat praeguse seisuga sealt ei selgu. Nimelt hoiab WBA, WBO ja IBF-i tiitleid enda käes ukrainlane Oleksandr Ussõk.

Nii on poksimaailmas juba mõnda aega tahetud näha matši Ussõki ja Fury vahel, et selguks raskekaalu absoluutne valitseja. Viimati suutis seda Lennox Lewis 2000. aastal. Ussõki ja Fury tiimide läbirääkimised jooksid tänavu aga liiva, sest osapoold ei jõudnud rahalistes tingimustes kokkuleppele.