Meenutuseks, Heleniuse ja Joshua vastasseis sai selgeks alles nädal tagasi. Nimelt pidi endine WBA, IBF-i ja WBO maailmameister Joshua kohtuma kaasmaalase Dillian Whyte'iga. Inglase hiljutisest dopinguproovist leiti aga kahtlaseid näite ning võimalus anti hoopis soomlasele Heleniusele.

Kohtumise esimeses pooles oli domineerivamaks pooleks Joshua, aga oma paremust britt kohe maksta suuta ei pannud, vahendas BBC. Helenius pidas vastase survele vastu ning säras viiendas raundis ka ise tabamustega. Lõpuks võttis oma ikkagi Joshua, kes seitsmendas raundis soomlase nokauteeris. 39-aastane Helenius vajas matši järel hapnikku, aga suutis omal jalal siiski ringist lahkuda.

33-aastane britt oli võiduga mõistagi rahul. „Inimesed peaksid mind rahule jätma, nüüd on poksiringis minu aeg,“ kuulutas Joshua võidu järel. „Las ma teen seda, mida ma teen. Heleniusele ütlesin aga, et ta tuleks ringi tagasi. Arvan, et ta suudab vastastele palju probleeme valmistada.“

Joshua teenis profikarjääri 29. matšis oma 26. võidu (23. võit nokaudiga). Karjääri jooksul 37 profimatši pidanud Heleniuse saldo on nüüd 32 võitu (21 nokaudiga) ja viis kaotust.

Joshua tiim loodab järgmisena vastamisi minna USA poksitähe, endise WBC tiitlivöö omaniku Deontay Wilderiga. Tema pidas viimase profimatši mullu oktoobris ja seda samuti soomlase Heleniuse vastu. Ameeriklane võitis esimese raundi nokaudiga.

BBC teatel võivad kaks poksimaailma suurnime vastamisi minna Saudi Araabias järgmise aasta alguses. „Loodame, et see tuleb peagi,“ lisas Joshua promootor Eddie Hearn.