Maailmameistrivõistluste korraldaja ja Padise ratsakeskuse omanik Jelena Sbitneva on koostöös Eesti Ratsaspordi Liiduga proovinud tiitlivõistluseid Eestisse tuua juba seitse aastat ning peale arvukaid kõrgetasemelisi võistluseid ja pikka eeltööd võideti Rahvusvahelise Ratsaspordiföderatsiooni (FEI) usaldus.

Sbitneva, olles ise ratsaspordi taustaga ning tuline kestvusratsutamise fänn, on rahvusvahelisi võistlusi korraldanud juba 17 aastat.

„Võimatuid asju ei ole olemas. Mõned unistused nõuavad lihtsalt suuremaid pingutusi ning head tiimi,“ selgitab Jelena seda, kuidas Eesti MM-i korraldusõiguse endale sai.

Tiitlivõistlustele on tulnud jõudu katsuma võistlejad 14-st riigist 45-l hobusel. Esindatud on Argentiina, Bahrein, Saksamaa, Eesti, Hispaania, Ungari, Iraak, Kuveit, Leedu, Norra, Slovakkia, Süüria, Ukraina ning Araabia Ühendemiraadid.

Eestit esindab noorhobuste maailmameistrivõistlustel kolm võistluspaari, kelleks on Jasmiin Viinamägi ja Pendragon, Katriin Kalle ja & Laava ja Eliise Laur & Namir.

Võistluse rada läbib maalilist Läänemaa metsa, mis on kujundatud kiiruse vaheldumiseks - pannes samaaegselt proovile nii sõitjate oskusi kui ka hobuste vōimekust. Padise ratsakeskus võimaldab teha väga tehnilisi radasid, mis aga eelkõige seavad esikohale hobuste heaolu.

Võistlusele antakse start juba 13. augustil kell 7 hommikul ning on pealtvaatajate jaoks avatud terve päeva ning seda tasuta. Kõik huvilised on oodatud Padise ratsakeskusesse ja Lääne-Harju valda võistlust vaatama, kuid korraldaja palub hoida hobustega turvalist distantsi ja liigelda ainult selleks ettenähtud alal.

Lisainfo noorhobuste kestvusratsutamise MM-i 2023 kodulehelt.